Sari direct la conținut

Cozmanca, zi de instructie cu liderii de filiale

Evenimentul Zilei

Consfatuirea intre liderii de la centru si sefii de filiale a inceput aseara intr-o taina totala la Senat.

Rostul acestei sedinte, la care liderul PSD n-a fost prezent, ar fi fost domolirea nemultumirilor din teritoriu, amplificate de ultimatumul dat de Adrian Nastase, potrivit caruia pina ieri ar fi trebuit sa demisioneze sefii de filiale care au obtinut la locale rezultate mai proaste decit in 2000. PSD-ul a dat dispozitii ca presa sa nu patrunda in incinta Senatului.

De altfel liderii PSD nu erau dispusi sa sufle o vorba despre intilnirea de dimineata cu Ion Iliescu. La 5 si un sfert dupa amiaza Cozmanca a coborit din masina proprie cu o privire intunecata si a intrat in graba in incinta Senatului.

“Criticile au fost binemeritate”

Singurii care au recunoscut ca de dimineata presedintele Iliescu i-a criticat pentru prestatia avuta la alegerile locale au fost vicepresedintele PSD Sorin Oprescu si seful tinerilor pesedisti, Victor Ponta. “Criticile au fost binemeritate, ca intotdeauna” a spus Ponta spasit inainte sa dispara si el dupa sepepistii Senatului.

Singurul care a manifestat indiferenta fata de ceea ce s-a manifestat in partid a fost Radu Mazare. “Am venit ca sa ascultam, ca sa vedem ce s-a intimplat”, a spus Mazare, care a dat de inteles ca nu stia care este rostul sedintei convocate de Cozmanca.

Mai mult, el a zis ca nu are de gind sa asculte sfaturi de la cei care au pierdut alegerile, insa a refuzat sa spuna la cine se refera. Intrebat daca ar trebui refortamata conducerea PSD, Mazare a raspuns foarte sigur pe el: “Da, intr-adevar!”. Nicolae Ontanu a vorbit despre problemele care-l framinta pe el.

“Nu ma tenteaza deloc sa fiu presedinte al organizatiei PSD Bucuresti”, a zis Ontanu, sugerind ca mandatul lui de lider se va incheia imediat dupa interimat.

Senatorul PSD Antonie Iorgovan a declarat ca nu este de acord cu valul demisiilor, el fiind de parere ca o analiza “bazata pe criterii obiective si nu subiective” ar fi mai potrivita pentru PSD decit o “vinatoare de vrajitoare”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro