Sari direct la conținut

Inspectoratul Scolar Bucuresti: In prima etapa au fost inscrisi in clasa I si pregatitoare 14.818 copii, mai sunt 7.201 locuri

HotNews.ro

Unitatile de invatamant din Capitala au inscris in prima etapa 5.650 de copii in clasa pregatitoare si 9.168 in clasa I, pentru urmatoarea etapa, care incepe marti, fiind disponibile 7.201 locuri, a anuntat, luni, Inspectoratul Scolar. De asemenea, inspectoratul a suplimentat cu 10-12 numarul de clase pentru inscrierea in invatamantul primar, dupa ce parintii au facut dovada faptului ca locuiesc in zona arondata sau din alte motive, a declarat, luni, pentru Mediafax inspectorul general scolar, Cristian Alexandrescu.

Conform calendarului inscrierii in clasa pregatitoare si clasa I pentru anul scolar 2012-2013, in prima etapa au fost inscrisi in unitatile de invatamant din Capitala 5.650 de copii in clasa pregatitoare si 9.168 in clasa I, a precizat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Informatiile privind inscrierea pentru aceasta prima etapa, respectiv numar de locuri propuse in planul de scolarizare, numar de copii inscrisi si criteriile specifice de inscriere, sunt afisate la intrarea in fiecare unitate scolara si pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, www.ismb.edu.ro.

Potrivit ISMB, marti incepe a doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I, fiind disponibile 7.201 locuri, dintre care 3.063 pentru clasa pregatitoare si 4.138 pentru clasa I.

In aceasta etapa se pot inscrie si copiii care au domiciliul in alte localitati. Parintii se pot adresa celor sase unitati de invatamant destinate inscrierilor copiilor din provincie sau se pot prezenta direct la unitatea de invatamant la care doresc sa se inscrie, a precizat ISMB.

Inspectoratul Scolar al Capitalei a suplimentat cu 10-12 numarul de clase pentru inscrierea in invatamantul primar, dupa ce parintii au facut dovada faptului ca locuiesc in zona arondata sau din alte motive, a declarat inspectorul general scolar, Cristian Alexandrescu.

„Am facut unele suplimentari la scolile 131 si 143, unde existau situatii punctuale ale copiilor de etnie roma, dar si la scolile 11 si 56, unde parintii au facut dovada domiciliului in zona arondata unitatii de invatamant”, a precizat inspectorul general scolar al Capitalei, profesorul Cristian Alexandrescu.

El a spus ca ar fi vorba despre o crestere cu o clasa pentru mai multe unitati de invatamant din Capitala, in total fiind aproximativ 10-12 clase.

Inscrierea in clasa pregatitoare si clasa I se face in patru etape, prima, care a avut loc intre 5 si 16 martie, fiind pentru copiii din circumscriptiile scolilor.

A doua etapa a inscrierii va avea loc in perioada 20-27 martie, pentru copiii din alte circumscriptii, pe locurile ramase libere. A treia etapa va fi intre 23 si 25 martie, cand pot fi inscrisi la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat, in etapa a doua, inscrierea la alta unitate de invatamant, dar care nu au fost admisi.

Ultima etapa de inscriere cuprinde doua perioade. Intre 2 si 9 mai are loc inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar au fost respinsi initial din lipsa de locuri. Ulterior, intre 11 si 18 mai vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro