Sari direct la conținut

Ora 11:00: Guvernul se reuneste in prima sedinta din acest an. Bugetul pe 2013, vizita delegatiei FMI si taxa auto, pe agenda sedintei

HotNews.ro

Guvernul urmeaza sa se reuneasca vineri, incepand cu ora 11:00, in prima sedinta din acest an, principalele teme de pe agenda fiind bugetul de stat pe 2013 si apropiata vizita in Romania a delegatiei Fondului Monetar International, potrivit Agerpres.

Premierul Victor Ponta le-a cerut ministrilor in ultima reuniune a Cabinetului care a avut loc anul trecut sa pregateasca bugetul pentru dezbatere in prima sedinta din 2013, avand in vedere ca delegatia Fondului Monetar International este asteptata la Bucuresti pe 15 ianuarie.

„Pentru prima sedinta de guvern pe anul 2013 ne vedem pregatiti pentru buget, pentru FMI. (…) Sper ca Finantele si cei care lucreaza la buget sa fie foarte avansati si asta inseamna ca pana cand vine delegatia FMI toata lumea lucreaza sa avem bugetul pregatit”, afirma premierul in sedinta din 27 decembrie a Executivului.

El a subliniat ca toti ministrii trebuie sa fie pregatiti pentru discutiile pe care le vor avea cu partenerii internationali, precum si la dezbaterile din Parlament.

De asemenea, premierul i-a cerut ministrului Mediului, Rovana Plumb, ca in prima sedinta de guvern din 2013 sa prezinte o informare si o propunere privind situatia taxei auto la prima vanzare. Forma initiala a taxei auto, suspendata pana la 31 decembrie, a reintrat in vigoare de la 1 ianuarie, insa Executivul are in vedere modificarea acesteia.

Tot in sedinta de vineri ar urma sa se discute si hotararile de guvern privind restructurarea si reorganizarea ministerelor.

Reprezentantul rezident al FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, a anuntat intr-un comunicat remis joi ca misiunea Fondului Monetar International, condusa de negociatorul-sef pentru Romania, Erik de Vrijer, va veni la Bucuresti pe 15 ianuarie, pentru cea de-a saptea si a opta evaluare a acordului stand by cu Romania.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro