Sari direct la conținut

Klaus Iohannis a numit trei procurori in posturi cheie in ultima zi a guvernului Ciolos

HotNews.ro

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, trei decrete de numire a in functii a unor procurori sefi. Potrivit Administratiei prezidentiale, a fost numit în funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Romulus-Dan Varga, pe o perioadă de 3 ani.

In functia de procuror şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost numit general-locotenent magistrat Ion Alexandru, pe o perioadă de 3 ani, in functia de procuror şef al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost numit general de brigadă magistrat Gheorghe Cosneanu, pe o perioadă de 3 ani.

Cei trei au fost audiati miercuri in CSM iar in aceeasi zi, ministrul justitiei Raluca Pruna a trimis propunerile de numire la Cotroceni. Miercuri a fost ultima zi de functionare a guvernului Ciolos iar de vineri isi incepe mandatul noul CSM. Romania Libera scrie ca procurorii Romulus Dan Varga si Gheorghe Coseanu au fost preferati de procurorul general, Augustin Lazar, desi au un parcurs profesional controversat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro