Sari direct la conținut

Invatamantul la distanta si invatamantul la zi: sunt complementare sau se exclud?

HotNews.ro

Cititorii HotNews.ro discuta de cateva zile pe Forum despre avantajele si dezavantajele invatamantului la distanta comparativ cu cel de la zi. „Cand un profesor te scoate la tabla in fata clasei la seminar si incepe sa te frece in direct ca sa vada ce este in capul tau rezultatul este mai bun decat un milion de teste grila”, scrie un cititor. Un alt utilizator, Phane, este de parere ca „invatamantul la distanta, in principiu, este o forma de invatamant moderna si utila, facilitand invatarea permanenta”.

Krocodilul veritabil: ID-ul e pentru persoane care sunt deja in campul muncii sau locuiesc in afara zonei posibile de acces. Nu numai profesorii dar si alt personal cu studii medii, sau superioare, se poate perfectiona. E o rusine in asta ?

invatamantul din fundul curtii: Daca ne bazam sistemul educational pe ideea ca studentii care primesc acces la google si cateva DVD-uri cu laboratoare virtuale iar la final vor fi testati cu teste grila la care toate lumea stie raspunsurile cu mult timp in avans vor deveni in final generatii de studenti geniali mai bine ne sinucidem de pe acum ca sa scurtam suferinta. Cand un profesor te scoate la tabla in fata clasei la seminar si incepe sa te frece in direct ca sa vada ce este in capul tau rezultatul este mai bun decat un milion de teste grila (cu raspunsuri si intrebari memorate mecanic inainte de examen).

Sa fim realisti si sa nu ne mintim pe noi insine. Pentru un invatamant de masa (sute de mii de absolventi anual) studentii mai trebui si fortati prin diverse metode sa puna osul la treaba. Sistemul actual incurajeaza trocul bani vs. diploma fara a mai implica si un minim de cunostinte necesare cumpararii diplomei (ca la talcioc). Sunt sigur ca exista si la spiru haret sudenti care invata temeinic dar acestia sunt exceptiile care intaresc regula. Un invatamant adevarat are nevoie de mai mult decat de cateva floricele ca sa fie primavara.

phane: Problema nu sta in forma de invatamant (la zi sau la distanta), ci in seriozitatea universitatii si a profesorilor. O universitate serioasa va trata cu seriozitate toate cursurile, si de la zi si de la ID; o universitate pusa pe capatuiala va scoate nulitati pe banda de la ambele forme de invatamant… invatamantul la distanta, in principiu, este o forma de invatamant moderna si utila, facilitand invatarea permanenta.

Comenteaza pe Forum.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro