Sari direct la conținut

Radu Opaina: RADET se va inchide in maximum doi ani

HotNews.ro

RADET risca sa se inchida in maximum doi ani, din cauza banilor tot mai putini la buget si a reducerii sau eliminarii subventiilor pentru apa calda si caldura, a declarat, la Realitatea Fm, Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania.

El spune ca anii trecuti au fost inchise regii de termoficare din localitatile mici, iar acum a venit si randul celor din marile orase. Radu Opaina da vina si pe faptul ca, spune el, sistemul de termoficare din România este în general prost administrat, iar modernizările lipsesc.

  • Oprescu: RADET si RATB, gauri negre in buget

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, la inceputul lunii martie, ca municipalitatea nu va mai subventiona RATB si RADET: „RATB si RADET sunt gauri negre pentru buget, iar subventionarea lor a dus la sufocarea modernizarii orasului. Nu le mai putem da sute de milioane de euro anual”.

Sorin Oprescu a anuntat si eliminarea subventiilor la plata energiei termice, pentru cetatenii care au „venituri mai mari” si isi permit sa suporte factura din propriul buzunar. El a estimat ca aproximativ 46-48% dintre bucuresteni vor avea in continuare nevoie de ajutor pentru plata facturilor la apa calda si caldura, insa a precizat ca cei cu venituri mai mari vor trebui sa-si plateasca in totalitate facturile: „Sunt oameni care nu au nicio vina, au bani si pot sa-si plateasca gigacaloria la nivelul a 300 lei. Subventia la apa calda si caldura va fi acordata diferentiat, avand grija in primul rand de copii si batrani”.

El a explicat ca in prezent toti bucurestenii primesc o subventie la gigacalorie de 119 lei. „Ca sa fiu mai exact, restul de bani de la 119 la 300 lei este suportat de Primarie, urmand ca oamenii cu venituri mai mari si firmele care isi au sediul in bloc (aproximativ 1.500) sa-si plateasca in totalitate facturile”, a explicat Sorin Oprescu.

Primarul general a mai precizat ca ii va consulta si pe primarii de sector pentru a identifica cu exactitate firmele de apartament sau persoanele care isi pot permite sa isi achite facturile.

Si presedintele Traian Basescu a anuntat, la randul sau, ca „subventiile globale vor fi sistate si se vor acorda subventii celor care au nevoie de ele”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro