Sari direct la conținut

Bucurestenii care au un venit de peste 3.000 de lei vor plati integral pretul apei calde si al incalzirii

HotNews.ro

Bucurestenii care au un venit de peste 3.000 de lei vor plati integral pretul apei calde si al incalzirii, a anuntat primarul Capitalei, potrivit Rador.ro. In locul subventiei urmeaza sa fie acordate ajutoare diferentiat, in functie de venituri, pana la compensarea in totalitate pentru cei care au venituri minime pe economie.

Sorin Oprescu a mai precizat ca in acest moment se lucreaza la stabilirea procentelor si a limitelor de venit pentru celelalte ajutoare care vor fi acordate populatiei, in locul subventiei la gigacalorie. Aceste masuri vor fi prezentate spre aprobare intr-o sedinta viitoare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Sorin Oprescu a anuntat, inca de acum cateva luni, eliminarea subventiilor la plata energiei termice pentru cetatenii care au „venituri mai mari” si isi permit sa suporte factura din propriul buzunar. El a estimat ca aproximativ 46-48% dintre bucuresteni vor avea in continuare nevoie de ajutor pentru plata facturilor la apa calda si caldura, insa a precizat ca cei cu venituri mai mari vor trebui sa-si plateasca in totalitate facturile: „Sunt oameni care nu au nicio vina, au bani si pot sa-si plateasca gigacaloria la nivelul a 300 lei. Subventia la apa calda si caldura va fi acordata diferentiat, avand grija in primul rand de copii si batrani”.

El a explicat ca in prezent toti bucurestenii primesc o subventie la gigacalorie de 119 lei. „Ca sa fiu mai exact, restul de bani de la 119 la 300 lei este suportat de Primarie, urmand ca oamenii cu venituri mai mari si firmele care isi au sediul in bloc (aproximativ 1.500) sa-si plateasca in totalitate facturile”, a explicat Sorin Oprescu.

Primarul general a mai precizat ca ii va consulta si pe primarii de sector pentru a identifica cu exactitate firmele de apartament sau persoanele care isi pot permite sa isi achite facturile.

Si presedintele Traian Basescu a anuntat, la randul sau, ca „subventiile globale vor fi sistate si se vor acorda subventii celor care au nevoie de ele”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro