Sari direct la conținut

Vasile Blaga: Romania va avea nevoie in viitor de un nou acord cu FMI, cu sau fara imprumut

HotNews.ro

Romania va avea nevoie, in viitor, de un nou acord cu Fondul Monetar International, cu sau fara clauze de imprumut, a afirmat, luni, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, nuantandu-si astfel declaratia de duminica pe aceasta tema. El a explicat ca „o umbrela” a FMI ar acorda Romaniei o marja mare in ceea ce priveste „valoarea la care imprumuti banii” necesari investitiilor, spre exemplu, potrivit Mediafax.

„Cu o dobanda mergi pe piata externa daca ai imprumut de la FMI, cu alta incerci sa obtii bani si nu obtii, ca Spania sau Portugalia, de exemplu, chiar cu dobanzi foarte mari”, spune ministrul Administratiei si Internelor.

El a tinut, insa, sa sublinieze ca o discutie pe aceasta tema este prematura in acest moment.

Vasile Blaga, afirmase, duminica, la o emisiune televizata, ca Guvernul stia inca din ianuarie 2009 ca Romania se afla intr-o situatie dificila, dar nu a luat masurile necesare, iar in opinia sa, Romania va avea nevoie de un nou acord cu FMI: „Personal, cred ca Romania are nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar International, iar un nou acord cu FMI poate insemna si un nou imprumut”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro