Sari direct la conținut

Deputatul PDL Sorin Andi Pandele a fost trimis in judecata pentru luare de mita

HotNews.ro
Sorin Andi Pandele, Foto: Camera Deputatilor
Sorin Andi Pandele, Foto: Camera Deputatilor

Deputatul PDL Sorin Andi Pandele a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, abuz in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata, precizeza DNA, intr-un comunicat de presa.

Pandele a fost director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (O.C.P.I.) Arges, in perioada 2005-2008, si este acuzat ca a primit 190.000 de lei mita pentru a dispune ilegal emiterea unui titlu de proprietate pentru un teren intravilan de 1,1953 ha.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Costel Zamfir, fost primar al comunei Bradu, acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, si Elena Cornelia Paun, pentru dare de mita, complicitate la infractiunea de abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in data de 27 septembrie 2007, in baza unei intelegeri anterioare, Sorin Andi Pandele a primit de la Elena Cornelia Paun suma de 190.000 de lei „cu titlu de mita pentru a-si exercita in mod defectuos atributiile de director al O.C.P.I. Arges in sensul emiterii, in mod nelegal, a unui titlu de proprietate”.

In cursul lunii ianuarie 2006, Sorin Andi Pandele, in calitate de director al O.C.P.I. Arges si de membru al Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arges, a dispus in mod nelegal emiterea unui titlu de proprietate inculpatei Paun Elena-Cornelia pentru un teren intravilan in suprafata de 1,1953 ha (mentionat scriptic ca fiind amplasat pe teritoriul comunei Bradu, in realitate amplasat in municipiul Pitesti), semnand acest titlu, desi avea cunostinta despre faptul ca inculpata Paun Elena-Cornelia nu formulase cerere in nume propriu si nu-i fusese validat dreptul de reconstituire a suprafetei de teren respective”, sustin procurorii.

Dupa redactarea titlului, Pandele l-a inaintat Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arges in vederea definitivarii procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate, potrivit sursei citate.

Ulterior emiterii acestui titlu, in cursul lunii mai 2007, in mod nelegal, actualul parlamentar PDL „a dispus efectuarea unor corecturi asupra acestui document cu consecinta modificarii teritoriului administrativ unde se afla amplasat terenul, prin inlocuirea comunei Bradu cu municipiul Pitesti, inclusiv vecinatatile, toate aceste corecturi fiind certificate de catre directorul O.C.P.I. Arges”.

Costel Zamfir este acuzat ca, in calitate de primar al comunei Bradu, judetul Arges si de presedinte al Comisiei locale de fond funciar Bradu, „a falsificat mai multe documente (trei procese verbale de punere in posesie si doua fise cu date) care au stat la baza emiterii titlului de proprietate si la efectuarea corecturilor mentionate mai sus”.

Procurorii sustin ca Elena Cornelia Paun a falsificat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate „pentru a da o aparenta de legalitate emiterii, in mod fraudulos, a acestui titlu. In plus, inculpata a folosit aceasta cerere la Judecatoria Pitesti, intr-un proces civil in care proprietarii de drept cerusera constatarea nulitatii titlului de proprietate, cat si cu ocazia efectuarii cercetarilor in prezenta cauza penala”.

Prejudiciul cauzat Primariei municipiului Pitesti si proprietarilor legali ai terenului este de 530.497 lei.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unei parti din terenul ce i-a fost atribuit in mod nelegal inculpatei Paun Elena-Cornelia.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro