Sari direct la conținut

Primaria Capitalei a incheiat un contract pentru sterilizarea cainilor vagabonzi

HotNews.ro
Maidanezi intr-un adapost pentru caini, Foto: Agerpres
Maidanezi intr-un adapost pentru caini, Foto: Agerpres

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat, miercuri, cu Asociatia Vier Pfoten, un contract privind sterilizarea cainilor vagabonzi din Bucuresti, anunta Agerpres. Contractul este incheiat pe o perioada de 6 luni si prevede ca sterilizarea sa fie facuta gratis de catre Asociatie. Vier Pfoten s-a angajat sa sterilizeze pana la 70 de caini in fiecare zi.

„Am nevoie de sustinere, sunt obisnuit cu presiunile politice, acum ma intereseaza sa pot pune in aplicare proiectul pe care l-am demarat impreuna cu doamna Monica Davidescu”, a declarat primarul general. Actrita Monica Davidescu a pus la dispozitia Primariei Capitalei un teren situat pe Valea Doftanei, unde ar urma sa fie adapostiti cainii agresivi si cei batrani, care nu mai pot fi inclusi in programul de castrare.

Primarul Sorin Oprescu a mai discutat cu asociatiile „Cutu, cutu”, „Caleidoscop” si „CIA” despre infiintarea politiei animalelor.

La sfarsitul lunii aprilie, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaie, a prezentat un proiect de lege care prevede ca maidanezii din Bucuresti ar urma sa fie eutanasiati daca nu vor fi adoptati in termen de sapte zile. Cainii bolnavi si agresivi ar urma sa fie eutanasiati imediat dupa ce ajung in adaposturile speciale, evaluarea urmand sa fie facuta de medicii veterinari de la adapost. Proiectul de lege a fost inaintat Comisiei pentru Administratie Publica din Camera Deputatilor. Propunerea legislativa a starnit, insa, protestele mai multor ONG-uri si asociatii pentru protectia animalelor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro