Sari direct la conținut

Bilantul cutremurului din Turcia: 601 morti, peste 4.100 de raniti

HotNews.ro

Seismul cu magnitudinea 7,2 care a lovit provincia turca Vab pe 23 octombrie a facut 601 de mori, arata ultimul bilant al celulei de urgenta din guvern, potrivit AFP. Numai in orasul Van, capitala regionala, s-au prabusit peste 5.000 de imobile, relansand polemica privind nerespectarea normelor seismice si corectitudinea constructorilor.

Seismul a distrus numeroase cladiri din orasele si satele din regiunea Van, aflata in estul Turciei, la granita cu Iranul.

Echipele de interventie au reusit sa salveze in total 231 de persoane prinse sub cladirile daramate. Vineri, un baiat in varsta de 12 ani a fost scos in viata dintre daramaturi la peste 108 ore de la cutremur.

Vicepremierul Besir Atalay a declarat sambata ca operatiunile de salvare in zonele afectate de cutremur se apropie de final, deoarece sansele de gasire a unor supravietuitori devin infime.

„Echipele de interventie inca mai actioneaza la patru cladiri prabusite din Ercis”, orasul cel mai grav afectat de seism, a spus el.

Cu toate acestea, pana duminica la pranz autoritatile nu anuntasera inca incheierea oficiala a operatiunilor de salvare.

Turcia a primit ajutor umanitar din partea mai multor tari, inclusiv din partea Romaniei, dupa seism.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro