Sari direct la conținut

Starbucks le-a cerut clientilor sai americani sa isi lase acasa pistoalele​

HotNews.ro

​Lantul de cafenele Starbucks le-a cerut clientilor din SUA sa nu mai vina cu arme in cafenele, dupa ce a fost implicat intr-o apriga dezbatere referitoare la dreptul de a purta arma in SUA, in urma mai multor atacuri armate, scrie Reuters.

In timp ce multe lanturi de restaurante si de magazine din SUA nu permit arme de foc in incintele lor, politica Starbucks a fost de a respecta legea locala privind armele, care, in multe state americane, presupune purtarea la liber a pistoalelor, chiar si in magazine.

In luna august, aceasta politica a facut ca sustinatorii dreptului de a purta o arma sa tina o sarbatoare nationala pentru a ii multumi companiei, ceea ce i-a adus si mai multe critici.

Printre localurile Starbucks unde erau prevazute eventimentele se numara si cel din Newtown, Connecticut, unde 20 de copii si 6 adulti au fost impuscati mortal intr-o scoala primara, in luna decembrie. Starbucks a inchis acea cafenea, inainte ca evenimentul sa aiba loc.

Directorul Starbucks, Howard Schultz, a declarat, intr-o scrisoare deschisa adresata clientilor, ca astfel de evenimente promoveaza Starbucks in mod eronat drept un avocat al politicii „open carry”. „Sa fie clar: nu vrem ca astfel de eveniment sa aiba loc in cafenelele noastre”.

Insa Starbucks nu a emis nicio interdictie directa fata de portul de arme in cele aproape 7.000 de cafenele, spunand ca aceasta ar presupune ca angajatii sa ii confrunte pe acei clienti care vin cu arme.

Compania isi exprima speranta ca le ofera astfel „purtatorilor de arme reponsabili sansa sa le respecte cererea”.

Schultza a declarat, pentru Reuters, ca in ultimele sase luni mai multi oameni au venit cu pistoale la Starbucks.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro