Sari direct la conținut

Spalatorii de parbrize nu mai au voie in intersectiile din Roma

HotNews.ro

Primaria din Roma a interzis prin ordonanta prezenta spalatorilor de parbrize si a vanzatorilor ambulanti in intersectiile din capitala Italiei. Aceste activitati sunt efectuate in genere de imigrantii ilegali, relateaza AFP.

Incepand cu 1 noiembrie, 25 de patrule ale politiei municipale inspecteaza cele mai aglomerate intersectii iar cei vinovati risca o amenda de 100 de euro. In plus, politia le controleaza actele si le confisca obiectele „delictului” – perie sau produse de curatat.

„Spalatorii de parbrize pandesc la toate colturile de strada iar cetatenii se plang de comportamentul lor adesea insistent, chiar agresiv”, a declarat Fernando Magliaro, purtatorul de cuvant al primarului Gianni Alemanno.

Presedintele Verzilor, Angelo Bonelli, a calificat aceasta ordonanta drept „ipocrita”, argumentand ca „primaria Romei este in razboi cu saracii, in loc sa se ocupe de saracia in sine”.

In replica, Magliaro subliniaza aspectul social al masurii, explicand ca in acest fel minorii sau femeile insarcinate vor fi indreptate catre structurile de asistenta sociala.

„Este o munca umilitoare. Oamenii te insulta, iti spun sa pleci. Insa eu spal parbrize pentru ca am nevoie de bani pentru a supravietui”, povesteste Iman, imigrant din Bangladesh. Un compatriot, Babloo, povesteste ca, in urma cu cativa ani, aceasta activitate ii aducea 40 de euro pe zi. „Acum, castig mai putin de jumatate”, spune el.

„Ne disputam fiecare colt de strada. Suntem din ce in ce mai multi, iar autoritatile nu inceteaza sa inaspreasca conditiile pentru imigrantii ilegali, ca mine”, a spus Babloo, care intentioneaza sa se orienteze de acum spre vanzarea de trandafiri turistilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro