Sari direct la conținut

California a votat impotriva legalizarii marijuanei pentru uz recreational

HotNews.ro

Votantii din California au respins prin referendum proiectul de legalizare a marijuanei pentru uz recreational, prin care ar fi devenit primul stat american in care cetatenii sa poata cultiva sau poseda canabis, relateaza Reuters. California a fost primul stat care a legalizat marijuana pentru uz medicinal in 1996, fiind urmata de alte 13 state.

La referendum, „propunerea 19” a primit „nu” de la 56% dintre votanti.

Daca ar fi trecut, proiectul ar fi avut anumite beneficii financiare, guvernul putand reglementa si impozita afacerile cu marijuana, care genereaza aproximativ 14 miliarde de dolari anual. Sustinatorii acestuia au argumentat faptul ca legalizarea ar fi insemnat o lovitura impotriva cartelurilor de droguri.

Cei care au criticat propunerea spun ca ar fi dus la cresterea semnificativa a numarului accidentelor rutiere si la locul de munca si reducerea productivitatii muncii si progresului academic.

Pe de alta parte, procurorul general al SUA, Eric Holder, a declarat luna trecuta ca autoritatile vor intari semnificativ modul de aplicare a legii federale, in cazul in care statul California aproba „propunerea 19”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro