Sari direct la conținut

UPDATE Roma: Doua explozii separate au avut loc la ambasadele statelor Chile si Elvetia, soldate cu doi raniti; politia face cercetari in fiecare ambasada si consulat

HotNews.ro

Un pachet a explodat la ambasada Elvetiei din Roma, cand un angajat de la corespondenta incerca sa il deschida, potrivit agentiei italiene de presa ANSA, citata de Reuters. Acesta a fost grav ranit la maini. Informatia a fost confirmata de ministrul de externe al Italiei. Dupa cea de-a doua explozie, de la ambasada Chile, primarul Gianni Alemanno a declarat: „Este un val de terorism impotriva ambasadelor”.

UPDATE 4 Politia a anuntat ca se fac verificari la toate ambasadele si consulatele din Roma.

UPDATE 3 Un pachet suspect a fost descoperit la ambasada Ucrainei, insa in urma verificarilor s-a stabilit ca acesta nu prezenta niciun pericol.

UPDATE 2 O noua explozie a avut loc la ambasada Chile din Roma, la cateva ore de la primul incident. O persoana a fost ranita usor, potrivit AFP.

UPDATE1 Ambasada nu a fost evacuata in urma exploziei, iar ambasadorul se afla inca in sediu, in timp ce expertii fac cercetari. Potrivit politiei, nimeni nu a revendicat atacul pana in prezent.

Victima a fost transportata la spital. „Barbatul este un angajat al ambasadei, a fost ranit in timp ce desfacea pachetul, care i-a explodat in maini,” a declarat purtatorul de cuvant la politiei.

Incidentul vine la doua zile dupa ce un dispozitiv suspect a fost gasit intr-un vagon din metroul din Roma, despre care expertii au stabilit ca nu continea explozibil si nu avea detonator.

Vom reveni cu amanunte.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro