Sari direct la conținut

Dan Voiculescu: Regimul Basescu a intrat in faza terminala a oricarui sistem autoritar: etapa "agenturili straine"

HotNews.ro

Senatorul conservator Dan Voiculescu sustine ca presedintele Traian Basescu incearca prin „declaratiile ostile la adresa partenerilor europeni” a proiecteze in exterior responsabilitatea pentru „dezastrul economic si social intern” din Romania, referindu-se la discursul sustinut de seful statului sambata, potrivit Agerpres.

„Traian Basescu si-a epuizat toate resursele de credibilitate interna si externa. Izolat si dispretuit pe plan european, patronand autoritar un regim politic care a distrus economia nationala, presedintele a intrat in etapa ‘agenturili straine’: proiecteaza in exterior responsabilitatea pentru dezastrul intern. Este un reflex care marcheaza faza terminala a oricarui regim autoritar. De la Ceausescu la Saddam sau Gaddafi, toti au incercat, cu ultimele forte, sa-si solidarizeze natiunea invocand adversari externi. Traian Basescu, atacand ridicol liderii europeni pentru a-si ascunde propria neputinta, se inscrie in galeria acestor sumbre figuri”, afirma senatorul PC Dan Voiculescu, potrivit unui comunicat transmis duminica de Partidul Conservator.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor europeni din zona euro si a criticat intarzierea in luarea unei decizii privind situatia Greciei, fapt ce afecteaza implicit Romania prin expunerea majora pe care bancile grecesti o au in tara noastra.

Seful statului a mai spus ca desi Romania nu are probleme cu sistemul bancar, plateste deja consolidarea sistemului bancar european, motiv pentru care tara noastra va solicita ca in procesul de capitalizare a bancilor sa se tina cont si de obligatia ca bancile sa-si mentina nivelul de expunere in tarile din afara zonei euro.

Presedintele Traian Basescu participa duminica la reuniunea Consiliului European de toamna de la Bruxelles, unde se asteapta sa se depaseasca divergentele privind modalitatea de solutionare a crizei datoriilor suverane.

Reuniunea sefilor de stat si de guvern din UE va fi urmata de un summit al statelor membre ale zonei euro in cadrul caruia reprezentantii celor 17 state care au adoptat moneda unica vor incerca sa transeze problema recapitalizarii bancilor europene, astfel incat sa se previna o raspandire a crizei datoriilor suverane la intreaga economie europeana.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro