Sari direct la conținut

VIDEO Seful ANI, Horia Georgescu, la RFI : Reactiile politicienilor, inadmisibile; sunt o forma de intimidare ! Vom face publice amenintarile, cand nu le vom mai suporta

HotNews.ro

Reactiile politicienilor incompatibili „se repercuteaza negativ” asupra muncii inspectorilor de integritate si sunt interpretate ca „atacuri directe, intimidari”, spune, intr-un interviu la RFI, presedintele ANI, Horia Georgescu. El declara ca o modificare a legii ANI este „de nedorit”. Georgescu mai afirma ca ANI a reusit sa treaca peste „amenintari sau intimidari”, dar „cand se va ajunge dincolo de limita suportabilitatii”, ele vor fi facute publice. Horia Georgescu precizeaza ca ANI are in prezent trei mii de dosare deschise.

Cum priveste Horia Georgescu reactiile dure ale politicienilor, dupa declararea a patru membri ai Guvernului incompatibili de catre ANI? „Aceste reactii sunt nejustificate, iar argumentele dumnealor nu stau in picioare. Dansii au aratat faptul ca Agentia Nationala de Integritate au facut publice aceste cazuri la debutul campaniei electorale. Ce nu au spus insa este ca dumnealor, prin apararile formulate, au transmis cu intarziere aceste documente si nu pot sa nu fac o legatura cu mesajul pe care l-au transmis ulterior. Noi am primit documentele cu doua, respectiv trei zile inainte de emiterea comunicatelor de presa, iar alte materiale relevante de la institutiile competente ale statului ne-au venit cu o zi inainte. Deci argumentul acesta ca ANI ar fi facut publice aceste cazuri chiar la debutul campaniei electorale, cu o anumita tenta politica nu sta in picioare. De fapt, asta s-a dorit, transmiterea documentelor cu intarziere, pentru ca sa se poata prolifera in spatiul public aceasta asa-zisa alaturare politica a acestor cazuri”, spune seful ANI.

Intrebat daca Agentia Nationala de Integritate putea da comunicatele saptamana aceasta si nu chiar in prima zi de campanie, Horia Georgescu a raspuns: „Nu. Noi avem niste termene legale, de care suntem foarte strans legati si nu putem actiona altfel decat spune legea. Mai mult decat atat, anul acesta am avut trei campanii electorale, pentru ca si referendumul poate intra in aceasta categorie. Niciodata pentru politicienii gasiti cu probleme nu este un moment bun! Cu siguranta ca daca am fi facut publice mai tarziu aceste cazuri, ni s-ar fi spus de ce acum, de ce nu dupa campanie? Noi nu putem sa ne reglam investigatiile in functie de campaniile electorale, pentru ca ar insemna sa nu mai facem nici un dosar”.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/e2e8a3ada2d314d95da5fa0996172c7a/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

  • Amenintarile au „efecte in plan personal”

Horia Georgescu precizeaza ca inspectorii ANI nu sunt imuni la aceste reactii politice: „Sunt forme de intimidare! Este inadmisibil pentru reprezentanti ai statului de rang inalt sa prolifereze astfel de pozitii publice, pentru ca acestea pot fi privite ca o forma de intimidare si din pacate se repercuteaza negativ asupra muncii noastre si, de ce nu, a imaginii Romaniei, in ceea ce priveste justitia si statul de drept. Sunt interpretate ca atacuri directe, intimidari. Pana acum, am reusit sa facem fata cu brio acestor tipuri de abordari, dar asta nu inseamna ca ele nu produc efecte in plan personal si nu fac sa se manifeste in alt fel posibil o anumita persoana, care este amenintata sau intimidata”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro