Sari direct la conținut

VIDEO Daniel Constantin: Am scris PNL-ului din luna martie. Regret ca un proiect politic important nu functioneaza

HotNews.ro
Daniel Constantin, Foto: Agerpres
Daniel Constantin, Foto: Agerpres

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, sustine ca PC a trimis o scrisoare conducerii PNL inca din luna martie, in care conservatorii semnalau o nerespectare a protocolului Aliantei de Centru Dreapta, punctand ca recenta pozitie a PC pe aceasta tema nu reprezinta o suparare, ci un regret ca un proiect politic important nu functioneaza.

„Asa cum cunoasteti, Bogdan Ciuca este purtator de cuvant al Partidului Conservator, iar pozitia pe care a sustinut-o Bogdan Ciuca este practic o constatare care a fost facuta in Biroul Executiv al Partidului Conservator si o constatare care pe mine nu m-a surprins si nu stiu de ce ar fi surprins pe cineva, pentru ca se stia de foarte mult timp ca exista o stare de nemultumire, ca sa spun asa. Pentru mine, daca vreti, este mai mult un regret al faptului ca un proiect politic care se dorea a fi unicul reprezentant al fortelor de dreapta in Romania, asa cum a inceput el, nu functioneaza asa cum ne-am fi dorit”, a afirmat Daniel Constantin, vineri, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

El a subliniat faptul ca respectivele declaratii nu au niciun efect asupra USL sau asupra ACD. „Nu putem sa punem in pericol un proiect la care romanii tin foarte mult. Insa, exista aceasta stare. Nu a fost o amenintare, asa cum s-a spus, nu a fost o nemultumire, este o stare de regret ca nu functioneaza. Si, de ce spun ca nu trebuia sa surprinda pe nimeni? Pentru ca am discutat in nenumarate randuri cu colegii din PNL aceste lucruri. Mai mult decat atat, am si trimis o scrisoare catre conducerea PNL inca din data de 28 martie 2013, in care anuntam ca sunt anumite probleme si ca ar fi bine sa avem o reuniune de urgenta sa clarificam toate aceste probleme.”

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/d0954d8225d85038fa1c74a5ccaa02b8/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Potrivit acestuia, din 28 martie si pana in prezent, PC nu a primit niciun raspuns la respectiva scrisoare, in care se atragea atentia ca exista probleme de functionare, de nerespectare a protocolului ACD si ca ar fi bine sa fie remediate: „Intrucat nu am primit niciun raspuns, am considerat ca acest protocol intr-adevar nu functioneaza. Repet, nu vrem sa cream si nu am vrea sa amplificam aceasta discutie, dar pur si simplu cred ca este foarte important si pentru noi, dar si pentru PNL ca de acum inainte toate lucrurile sa fie discutate de fiecare, in numele fiecarui partid. Pe de alta parte, sigur, o alta chestiune si atat, vreau sa ma opresc pe aceasta tema este legata si de faptul – si a venit aceasta pozitie din randurile celor care conduc organizatiile judetene – ca nu exista, din pacate, protocol de functionare in ACD intre PNL si PC in 28 de judete din 41. Din acest punct de vedere, nu cred ca putea sa mire pe cineva o astfel de pozitie.”

PC doreste rezolvarea problemelor de comunicare existente, pentru ca USL este un proiect foarte important, a adaugat Daniel Constantin: „Nu s-a putut avea o discutie asezata pe aceasta tema si din acest motiv am considerat ca este bine sa ne exprimam regretul, nu amenintare, nu nemultumire, ci regretul si oarecum sa degrevam si PNL-ul de o greutate, anume aceea de a discuta, de a semna protocoale de colaborare in atatea judete din tara cu Partidul Conservator.”

Cat priveste existenta unor eventuale „tensiuni” in relatia cu PNL generate de numirile de la ASF, Daniel Constantin subliniaza ca acest lucru este o „exagerare”: „Sigur ca si acolo (in numirile la ASF – n.red.) a contat pozitia pe care au avut-o cei care formeaza USL-ul, dar este doar un punct foarte mic. Este doar o picatura, daca vreti, in pahar, pentru ca au fost mai multe probleme, despre care nu vreau sa discutam, pentru ca nu vreau sa punem sub nicio forma sub semnul intrebarii un proiect atat de important. La ASF sigur ca ne-am pus si noi intrebare, si nu noi, dar cred ca si electoratul si membrii Partidului Conservator, atat cati sunt ei, si-au pus intrebarea de ce in aceasta formula extrem de importanta – este o autoritate in care cu totii ne-am pus incredere si cu totii ne-am luat o raspundere, pentru ca nu este usor sa iti asumi ca si guvernare, ca si coalitie de guvernare, infiintarea unei structuri atat de importanta pentru toti cetatenii – ca atare, ne-am pus intrebarea de ce in aceasta structura cineva cu experienta, poate cea mai importanta experienta, de 17 ani, nu si-a avut locul? Acesta a fost sensul”.

Daniel Constantin a subliniat si ca PC nu a avut o pozitie „de suparare”, ci doar „regretul” ca nu a putut sa faca „sa functioneze un proiect politic important”.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, ca protocolul Aliantei de Centru Dreapta nu functioneaza si, de acum incolo, toate pozitiile PC vor apartine numai partidului.

Copresedintele USL Crin Antonescu a declarat, joi seara, la Realitatea TV, ca a fost suprins de declaratia facuta de conservatorul Bogdan Ciuca privind nefunctionarea reala a USL si explica ca PNL a vorbit si acum pentru sine si Partidul Conservator poate sa faca la fel si ca nu stie daca pozitia exprimata de Ciuca este impartasita si de Dan Voiculescu.

Marti, Partidul Conservator solicitase Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului reluarea procedurilor de avizare a membrilor neexecutivi ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara. PC a contestat candidatura lui Biro Albin, propus de grupul parlamentar UDMR, si a sustinut ca nu s-a respectat algoritmul politic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro