Sari direct la conținut

Consilierii generali ai PDL nu mai demisioneaza din CGMB. Blaga: Rolul lor este sa se bata pentru interesele bucurestenilor

HotNews.ro

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat, vineri seara, la Gura Humorului, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca locul consilierilor generali democrat-liberali este in Consiliul General pentru a se bate pentru interesele bucurestenilor, relateaza Mediafax.

Blaga a spus, intr-o conferinta de presa, ca subiectul privind demisiile consilierilor generali PDL a fost discutat in BPN al PDL intrucat decizia nu este doar a consilierilor respectivi.

El a aratat ca demisiile erau motivate de referendumul initiat de primarul general, Sorin Oprescu, referendum care nu se mai organizeaza dupa ce Parlamentul a adoptat proiectul de lege initiat de PDL privind gestionarea cainilor fara stapan.

„De aceea, noi consideram ca locul lor este in Consiliul General, sa se bata pentru interesele bucurestenilor si, mai ales, in fiecare zi sa scoata in evidenta lipsa de performanta a primarului general si a faptului ca nu face nimic de cand e primar”, a spus Blaga.

Consilierii PDL au asteaptat decizia BPN al partidului pentru a demisiona din CGMB, desi liderul interimar al organizatiei PDL Bucuresti, Adriean Videanu, anunta duminica, intr-o conferinta de presa, ca demisiile intra in vigoare de luni.

Organizatia PDL Bucuresti a precizat, intr-un comunicat, ca asteapta hotararea Biroului Permanent National al Partidului Democrat Liberal privind punerea in aplicare a deciziei consilierilor PDL de a demisiona din Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

PDL Bucuresti mentioneaza totodata ca a demarat campania de strangere de semnaturi pentru demiterea lui Sorin Oprescu din functia de primar general al Capitalei.

Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca reprezentantii acestui partid demisioneaza din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, el argumentand ca PDL nu doreste „sa mai gireze incompetenta administrativa” la nivelul Capitalei.

„In momentul de fata, PDL nu mai este dispus sub nicio forma sa gireze incompetenta administrativa a domnului Sorin Oprescu, motiv pentru care, de maine (luni – n.r.), PDL paraseste Consiliul General. Toti consilierii generali ai PDL isi vor da demisia din CGMB, astfel incat sa nu mai giram incompetenta administrativa la nivelul Bucurestiului. (…) E forma noastra de protest la incapacitatea administrativa, este inadmisibil pentru Bucuresti, dupa 6 ani, sa nu vii sa propui un proiect Consiliului General”, a sustinut Videanu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro