Sari direct la conținut

Dosarul Microsoft. Ecaterina Andronescu: Nu exista probe, daca as considera ca am o vina, as fi demisionat

HotNews.ro

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a declarat, dupa audierile de marti din Comisia juridica a Senatului, ca nu exista probe impotriva sa in dosarul privind licentele IT si ca, daca s-ar considera vinovata, si-ar fi prezentat deja demisia.

„Daca as considera ca am o vina, as demisiona de ieri. Noi trebuie sa acceptam ca unii oameni pot sa fie nevinovati si ca nu trebuie sa-i ingropam de vii. (…) Comisia o sa decida. Dupa parerea mea, nu este nimic legat de mine acolo. Nu exista probe”, a sustinut senatoarea, citeaza Agerpres.

Ea considera ca situatia in care se afla nu afecteaza imaginea candidatului PSD-UNPR-PC in alegerile prezidentiale, Victor Ponta.

Senatorii juristi s-au reunit in sedinta marti pentru a continua discutiile referitoare la referatele DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in cazul fostilor ministri Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu.

Biroul permanent al Senatului a hotarat pe 1 octombrie sa inainteze Comisiei juridice copiile materialului probator si referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in cazul celor doi fosti ministri, pentru intocmirea unui raport, care urmeaza a fi inaintat conducerii Senatului si apoi plenului.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei si Cercetarii in perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, si Serban Mihailescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, sunt cercetati de DNA in dosarul licentelor IT.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro