Sari direct la conținut

Varianta clara, Emil Boc a scazut 30 de procente la capitolul incredere in opt luni 

HotNews.ro

Din ianuarie 2009 si pana astazi Emil Boc a scazut in sondaje de la 50% la 22% si este in cadere libera. Tendinta aratata de sondaje ridica serioase semne de intrebare legate de posibilitatea de a fi nominalizat candidat la Cotroceni, evocata marti de Vasile Blaga. Boc este cotat azi la capitolul incredere in spatele lui Mircea Geoana si Crin Antonescu, candidati la presedintie.

„Indiscutabil, cel mai bine plasat in Romania este domnul Basescu si eu cred ca va candida, e punctul meu de vedere.(…) Dar domnul Boc este o varianta clara, la o adica, din partea noastra, daca domnul presedinte nu va candida.

Am, personal, convingerea ca va candida. Pe aceleasi analize, indiferent cine le face, domnul Boc este printre primii patru oameni din Romania ca si credibilitate„, a declarat Vasile Blaga, marti la Targu Mures.

Dupa declaratia acestuia lumea politica si mass-media au inceput o dezbatere intensa cu argumente pro si contra candidaturii lui Emil Boc la prezidentiale.

Increderea in Emil Boc a scazut de la inceputul anului. La sfasitul lui 2008, 50% dintre romani il creditau pe Emil Boc ca un om politic competent. Liderul PD-L a scazut treptat in sondaje incepand cu primavara anului 2009. Cel mai recent sondaj – doar 22% dintre romani au incredere in premierul PD-L.

Istoria caderii lui Boc in sondaje

  • Intr-un sondaj efectuat in perioada 16-19  ianuarie 2009 de catre CCSB, Emil Boc era cotat cu o incredere de 50%. Boc era considerat de 50% dintre cei chestionati cea mai buna alegere pentru functia de premier. Liderul PD-L a inceput sa scada semnificativ in sondaje de la inceputul anului.
  • Un alt sondaj de opinie realizat de CSOP, in perioada 24-27 aprilie 2009, la comanda PD-L, la capitolul incredere Emil Boc obtine un procent de 29%.
  • BCS a efectuat un sondaj de opinie in perioada 9-16 iulie in care Emil Boc avea un credit de 22,5%. Mai exact 22,5% dintre cei chestionati credeau ca Boc este un om politic competent.
  • Cel  mai recent sondaj CSOP, efectuat in perioada 18-22 iulie, pe un esantion de 923 de persoane, si avand o marja de eroare de 3,2%, la capitolul incredere premierul Emil Boc e cotat cu 22 de procente.
  • Pozitiile urmatoare sunt ocupate de Mircea Geoana – care este girat cu multa sau foarte multa incredere de 25% dintre respondenti -, Crin Antonescu si Gigi Becali sunt la egalitate cu cate 24%, Emil Boc – 22%, Vadim Tudor – 20%, iar Ion Iliescu – 19%. Fostii sefi ai Executivului, Calin Popescu Tariceanu si Adrian Nastase, sunt creditati fiecare cu multa si foarte multa incredere de 14% dintre repondenti, iar principele Radu Duda, cu 10%.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro