Sari direct la conținut

Remus Cernea a facut plangere la OSCE dupa ce nu i s-a permis accesul la dezbaterea electorala de la Cluj

HotNews.ro

Candidatul Partidului Verde la alegerile prezidentiale, Remus Cernea, a depus, luni, o plangere la Misiunea OSCE de la Bucuresti, pentru „incalcarea libertatii de exprimare si a dreptului de a candida prevazut de Constitutia Romaniei”. Potrivit site-ului sau de campanie, candidatul „Verzilor” acuza faptul ca sambata nu i s-a permis accesul la dezbaterea electorala de la Cluj, la care au participat Traian Basescu si Crin Antonescu.

  • „Sambata, 14 noiembrie 2009, raspunzand unei invitatii la o dezbatere publica intre mai multi candidati facuta de catre candidatul PDL Traian Basescu si reluata de candidatul PNL, Crin Antonescu, m-am deplasat de la Bucuresti la Cluj pentru a participa in calitate de candidat la alegerile prezidentiale din partea Partidului Verde”, scrie Remus Cernea pe site-ul sau de campanie.
  • „Candidatul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca nu poate veni la dezbaterea de la Cluj intrucat agenda sa este una deja stabilita pentru sambata, avand alte evenimente la care va urma sa participe in diferite zone ale tarii. Astfel ca si-au anuntat prezenta la dezbaterea de la Cluj Traian Basescu si Crin Antonescu, ambii anuntand ca doresc o dezbatere cu mai multi candidati”, continua reprezentantul „Verzilor” in cursa electorala.
  • „Dezbaterea era una deschisa presei, foarte multe televiziuni si multi jurnalisti din presa scrisa fiind de fata. Nu a fost vorba de o dezbatere din seria celor organizate de cate o televiziune in care sa fie nevoie de stabilirea prealabila prin invitatie a participantilor.”
  • „Am contactat vineri seara staff-ul de campanie al lui Traian Basescu, discutand personal cu domnul Sever Voinescu, acesta spunandu-mi ca “este ok sa particip la dezbaterea de sambata de la Cluj”. Sambata dimineata l-am contactat si pe domnul Romeo Stavarache din staff-ul de campanie al PNL acesta spunandu-mi de asemenea ca pot participa la dezbatere. Ambii pot da dovada de onestitate confirmand convorbirile avute. De asemenea prezenta mea la dezbatere a fost anuntata si in presa cu multe ore inainte.”
  • „Am luat un avion catre Arad (era singura cursa aeriana catre un aeroport apropiat de Cluj) si o masina de la Arad la Cluj pentru a ajunge in timp util. Cu circa 15 minute inainte de inceputul dezbaterii am fost insa sunat de colegii din staff-ul meu de campaniei care i-au spus ca domnul Gheorghe Flutur i-ar fi sunat sa le comunice faptul ca nu mi se va permite accesul la dezbatere. Acest lucru este deosebit de grav intrucat domnul Gheorghe Flutur nu are nici o calitate de a cenzura dreptul la exprimare al vreunui dintre candidatii la alegerile prezidentiale”, mai spune Remus Cernea.
  • „Faptul ca Traian Basescu s-a opus in cele din urma prezentei mele la dezbatere si ca dl. Crin Antonescu a acceptat ca eu sa fiu exclus de la discutii arata ca ambii candidati nu isi asuma principiile democratice care presupun dialogul. Ambii au ales politica usilor inchise si doresc sa acceada la putere nerespectand regulile democratice. Nu se poate construi niciunde o democratie fara dialog si prin cenzurarea viziunilor politice aflate in competitia electorala.”
  • „Mentionez ca a existat o reactie la acest incident pe care o salut, aceea a domnului Kelemen Hunor, candidatul UDMR la alegerile prezidentiale care a spus ca „, incheie Remus Cernea.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro