Sari direct la conținut

Petre Lazaroiu depune juramantul ca judecator al Curtii Constitutionale miercuri, la ora 19:00

HotNews.ro

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de judecator al Curtii Constitutionale de catre Petre Lazaroiu va avea loc miercuri, la ora 19.00, informeaza Administratia Prezidentiala. Mandatele altor doi judecatori ai CCR au expirat la inceputul saptamanii, insa procedura de inlocuire a acestora nu a fost finalizata.

Presedintele Traian Basescu a semnat, in urma cu o saptamana, decretul privind numirea lui Petre Lazaroiu in functia de judecator al Curtii Constitutionale. In varsta de 57 de ani, Petre Lazaroiu a fost judecator al CCR si in ultimii doi ani, el preluand, in 2008, mandatul ramas vacant in urma decesului lui Petre Ninosu, mandat care a expirat in urma cu doua zile.

Petre Lazaroiu a fost nominalizarea Administratiei Prezidentiale pentru fotoliul de judecator al CCR. Pentru celelalte doua mandate vacante, propunerile vor fi facute de Camera Deputatilor si de Senat (fiecare cate o nominalizare).

Cele doua camere ale Parlamentului au amanat, insa, desemnarea celor doi judecatori de la Curtea Constitutionala, in conditiile in care procedurile sunt blocate din cauza jocurilor politice (citeste aici un articol pe aceasta tema).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro