Sari direct la conținut

Geoana: Orice formula de a merge pe asumare face ca legea adoptata sa fie neconstitutionala

HotNews.ro

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, ca orice formula de a merge mai departe pe asumarea raspunderii face ca legea adoptata astfel sa fie neconstitutionala, iar Birourile permanente reunite trebuie sa ia act de deciziile CCR si sa stinga conflictele juridice constatate, transmite Mediafax.

„Avem doua decizii diferite ale Curtii. Prima constata un conflict de natura constitutionala intre Parlament si Guvern si declara angajarea raspunderii ca neconstitutionala. Astazi avem o a doua decizie a Curtii care declara ca exista, se pare, un conflict de natura constitutionala intre Guvern si Parlament pe tema motiunii de cenzura depusa de opozitie. In opinia mea, decizia de azi nu schimba in niciun fel decizia initiala ca asumarea raspunderii este neconstitutionala. Orice formula de a merge mai departe de angajarea raspunderii face ca acel proiect de lege sa devina neconstitutional”, a spus Geoana, potrivit Agerpres.

Geoana a precizat ca o va contacta telefonic pe Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, pentru a convoca Birourile permanente reunite care sa ia act de cele doua decizii ale Curtii Constitutionale – urmare a sesizarii sale si a celei a premierului – si sa stinga conflictele juridice constatate de CCR.

„Din punctul meu de vedere, o motiune de cenzura care se refera la o angajare a raspunderii neconstitutionala nu are obiect. Daca este nevoie sa gasim o maniera formala de a ucide atat angajarea cat si motiunea de cenzura, eu cred ca Birourile pot transa cele doua probleme la pachet”, a mai declarat Geoana.

Acesta a adaugat ca are convingerea ca in cursul saptamanii viitoare Senatul va aproba legea Educatiei Nationale si ca „din acel moment orice discutie se va stinge”.

El a apreciat ca Birourile permanente ar trebui sa fie convocate cel tarziu lunea viitoare. Tot atunci, Senatul are pe ordinea de zi dezbaterea Legii educatiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro