Sari direct la conținut

PSD Arad nu renunta la ideea organizarii unui congres extraordinar

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Presedintele PSD Arad, Dimitrie Musca, a sustinut, cu prilejul intalnirii de la Cluj-Napoca cu conducerea partidului, necesitatea organizarii unui congres extraordinar. Liderul judetean a spus ca acesta a fost mandatul pe care i l-au incredintat membrii filialei pe care o conduce sa il sustina in fata conducerii centrale.

„Acesta a fost mandatul pe care a trebuit sa-l onorez. Mai mult, i-am spus presedintelui PSD, Mircea Geoana, ca nu are de ce sa se teama de eventualitatea organizarii unui congres extraordinar, care pe langa faptul ca ar limpezi apele, i-ar si intari pozitia de lider al partidului”, a spus Dimitrie Musca.

Intrebat daca il va sustine pe Ioan Rus, daca acesta ar candida contra lui Geoana, liderul aradean a raspuns ca cei doi „sunt pe o mana”. „Eu tin cu amandoi, dar sa nu uitam ca suntem ardeleni”, a adaugat Musca.

Totusi, in cadrul discutiilor care s-au purtat, sambata, la Cluj-Napoca, presedintele PSD Arad le-a reprosat organizatorilor intalnirii „ruperea” in doua a judetelor din Ardeal.

In replica, acestia i-au cerut lui Musca sa nu dea alte conotatii faptului ca reprezentantii organizatiilor PSD din Alba, Brasov, Caras-Severin si Hunedoara nu au fost invitati la intalnirea de la Cluj-Napoca, motivele fiind de natura strict organizatorica. Aradeanul a mai spus ca reprezentantii acestor patru judete se vor intalni, totusi, in curand cu conducerea partidului.

Inainte de deplasarea la Cluj-Napoca, o parte dintre liderii organizatiei au avut pareri contradictorii asupra necesitatii organizarii unui congres extraordinar. Prim-vicepresedintele organizatiei aradene, Florin Remetan, l-a acuzat pe senatorul PSD din judet, Dan Ungureanu, ca „joaca la doua capete”, acesta nedorind organizarea congresului.

In replica, parlamentarul a spus ca el sustine organizarea congresului, iar afirmatiile lui Remetan sunt neintemiate.

„Cum sa fiu impotriva unei hotarari a Comitetului Executiv? Hotararea acestuia a fost ca vom sustine organizarea unui congres extraordinar si respect aceasta hotarare. Faptul ca am spus ca dupa parerea mea nu ar fi necesar, nu inseamna ca sunt impotriva”, a explicat Ungureanu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro