Sari direct la conținut

Tot mai multe decese in randul sugarilor hunedoreni

Realitatea TV Deva

Jumatate din sugarii hunedoreni care mor inainte de a implini 1 an de viata sunt tributari indiferentei si neinformarii mamelor care le dau viata. Multe dintre acestea nu apeleaza la un medic atunci cand sunt insarcinate sau chiar nasc la domiciliu. Copiii lor sunt de asemenea lasati de izbeliste si nu sunt in inregistrati in evidentele medicilor de familie.

Specialistii Directiei de Sanatate Publica spun ca aceasta este o vesnica problema in Hunedoara. Astfel, din totalul deceselor din anul 2005, mai bine de jumatate sunt cauzate de lipsa de interes a mamelor.

Medicii cred ca in cele mai multe cazuri nu varsta femeilor care nasc este motivatia principala a acestei indiferente, ci nivelul de cultura precar, precum si dificultatea acestora de a realiza utilitatea si necesitatea luarii in evidenta medicala.

Mai mult, cadrele medicale sunt de parere ca exista in judet anumite medii care favorizeaza aceasta inconstienta a mamelor.

Cele mai multe decese survenite la domiciliu au fost inregistrate in municipiile Deva, Hunedoara si Petrosani si au fost determinate de pneumoniile sugarilor sau de asfixii mecanice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro