Sari direct la conținut

Dancu a ratat ouale, dar a nimerit la cap

Zi de Zi

Primarul din Ludus, Ovidiu Dancu, a impuscat un coleg in gat in timpul unei partide de vanatoare, care a avut loc la Sarateni, langa Sovata. Dancu a participat impreuna cu alti 30 de vanatori la o partida de vanatoare.

Acesta are permis de vanatoare de 8 ani si spune ca niciodata nu a mai fost implicat intr-un astfel de incident.

Vanatorii erau aliniati pe standuri si se pregateau sa deschida focul, cand un mistret a trecut printre doua standuri. Ovidiu Dancu a observat animalul si a indreptat arma in directia lui, apasand pe tragaci, dar un glont nu au lovit tinta, ci pe colegul de vanatoare, direct in gat.

Dancu spune ca nu-si poate explica incidentul decat prin faptul ca glontul a ricosat dupa ce a lovit o piatra sau un copac. El a mai spus ca victima nu a sangerat abundent si a fost constient tot timpul, pana cand a ajuns la spital.

Din cauza ca locul era greu accesibil, ranitul a fost transportat cu un jeep pana la intalnirea cu echipajul SMURD.

Victima a fost transportata de urgenta la SMURD Targu Mures fiind diagnosticata cu plaga impuscata in regiunea anterioara a gatului.

Ovidiu Dancu a spus ca regreta enorm incidentul si spera ca ranitul sa isi revina.

Sambata in jurul orelor 17.00, Politia din Sovata a trimis la fata locului o echipa operativa, care a constatat faptul ca partida de vanatoare a fost, din punct de vedere al autorizatiilor, legala. Primarul orasului Ludus, posesor al permisului de port arma eliberat de I.P.J.

Mures si a unei arme marca IJ, calibru 12 mm, a indreptat arma spre un mistret, tragand doua focuri prin spatele liniei standurilor, in urma carora a fost ranit vecinul de stand, din partea dreapta.

Din verificarile efectuate a rezultat ca in cadrul goanei in care s-a produs accidentul s-au tras doar cele doua focuri, tuburile rezultate fiind gasite de unul din gonasi in standul vanatorului tragator.

Arma victimei si cele doua cartuse nefolosite, precum si arma implicata in accident, cu tuburile cartuselor, au fost ridicate in vederea expertizarii criminalistice. Cercetarile se continua, iar in functie de rezultat si diagnostic se va face incadrarea juridica a accidentului.

Pana la incheierea editiei, nu am reusit sa aflam care este starea victimei. Vom reveni cu amanunte. (S.S.)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro