Sari direct la conținut

Ambasadorul Egiptului la Vatican a fost chemat acasa pentru consultari in urma mesajului Papei

HotNews.ro

Ambasadorul egiptean la Vatican a fost chemat de urgenta acasa pentru consultari in urma mesajului transmis de catre Papa Benedict al XVI-lea, mesaj care solicita Egiptului sa faca eforturi mai mari pentru protejarea minoritatii crestine. Un reprezentant al ministerului egiptean de externe a declarat ca remarcile Papei sunt de neacceptat si se constituie intr-un amestec in treburile interne ale statului, informeaza BBC.

Mesajul suveranului a fost transmis luni si a avut ca subiect recentele atacuri asupra crestinilor din Egipt si Irak. In ajunul Craciunului s-a produs un atac cu bomba asupra unei biserici copte din Alexandria. Atentatul s-a soldat cu 23 morti si ulterior a atras dupa sine sporirea fortelor de securitate in jurul bisericilor copte. Mesajul a vizat si Pakistanul caruia i-a fost solicitata abrogarea legilor contra blasfemiei.

Suveranul Pontif vorbeste frecvent despre calvarul indurat de crestini in Orientul Mijlociu. In mesajul sau traditional de Craciun, Urbi et Orbi, a solicitat liderilor politici din zona sa fie solidari cu crestinii. La o zi dupa atentatul asupra bisericii din Alexandria a cerut conducatorilor angajamente concrete si constante pentru evitarea acestor tragedii

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro