Sari direct la conținut

Pericolul căruia tot mai mulți tineri îi cad pradă pe TikTok: nu e mortal, dar le poate distruge sănătatea

HotNews.ro
Pericolul căruia tot mai mulți tineri îi cad pradă pe TikTok: nu e mortal, dar le poate distruge sănătatea
Mulți Gen Z se orientează, când vine vorba de sănătate, după influencerii de pe TikTok - FOTO: Colaj Dana Mischie/Panorama

Șosete cu oțet, basma cu cartofi în jurul gâtului, ceai de frunze de rug – sunt doar câteva dintre leacurile la care părinții și bunicii noștri apelau când eram mici și ne îmbolnăveam. Mersul la medic era opțiunea finală, când zilele treceau și temperatura din termometru nu scădea sau fața nu dădea semne că s-ar îmbujora la loc.

Într-un fel, era de înțeles. Tehnologia medicală nu era prea avansată, nu prea aveam posibilitatea să ne alegem medicul și nu aveam nici internet, ca să ne documentăm asupra celui care ne trata. Între timp, însă, lumea s-a schimbat. Avem tratamente mai multe și mai bune, cel puțin în marile orașe, chiar dacă sistemul de sănătate rămâne departe de a fi unul ideal. Mai mult, avem acces mai ușor la informație și la medici.

Paradoxal, tinerii din Generația Z (1997-2010) se întorc la vechile obiceiuri ale bunicilor noștri, când vine vorba de sănătate. Deși este cea mai deschisă generație către tehnologie, sub pavăza TikTok-ului, caută pe platformă răspunsuri la problemele de sănătate, având o apetență în special pentru leacurile băbești.

Citește mai mult pe Panorama.ro

INTERVIURILE HotNews.ro