Sari direct la conținut

Povestea unei familii de români care a emigrat în Norvegia. „Copilul nu mai face crize de astm aici, iar medicii recomandă pescuitul pe lac pentru vitamina D”

HotNews.ro
Copil in natură, Foto: © Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com
Copil in natură, Foto: © Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com

La un an de la emigrarea în Norvegia, Larisa M., o româncă care s-a mutat cu toată familia în țara nordică, a scris cum a decurs adaptarea ei și a copilului în noua țară, cum a fost ajutat cel mic să se integreze la școală și care sunt diferențele care au surprins-o, de la atitudinea norvegienilor în fața bolilor, la disciplina în trafic și aerul curat, care a făcut ca astmul bronșic al copilului ei să dispară ca prin minune. Românca povestește pe larg cum au ajuns la această soluție:

Cum au ajuns să plece din țară la 40 de ani

„Fiecare persoană și familie are dreptul de a lua propriile decizii în viață. Deși unele par a fi radicale, câteodată sunt cele mai bune alegeri. Personal, cred că deciziile se cântăresc, se iau cu o foaie și un pix în mână, rațional, cu argumente pro și contra. Apoi se trage linia și se hotărăște. Da sau nu. La noi a fost Da. Da pentru o nouă aventură, începută poate mai târziu, la 40 de ani, împinși de mai mulți factori care nu corespundeau cu principiile noastre la acel moment.

28 iulie 2022 a devenit o dată memorabilă pentru familia noastră, data când eu, fiul meu de 6 ani, soțul și cățelul plecam într-o nouă etapă a vieții, într-o țară nordică, rece, depărtată, care avea să ne fie o nouă casă: Norvegia.

Deși știam unde vom merge, cunoșteam orașul, pe care îl vizitasem într-un concediu, acum era diferit. Nu mai era vacanță, nu mai eram turiști, deveneam locuitori cu acte în regulă. Eram fericiți că suntem împreună, după doi ani în care soțul lucra deja acolo, departe de casa, iar eu jonglam singură în București cu toate atribuțiile zilnice: copil, cățel, grădiniță, job, casă, finanțe, activități, pandemie, spitale, internari. Eram atât de obosită, atât de încărcată, atât de copleșită! Mulți și multe ne regăsim în vâltoarea zilnică de a face toate lucrurile și nu oricum, ci de a le face perfect. Apoi ne dam seama că viața nu este despre asta.

CITEȘTE CONTINUAREA PE TOTUL DESPRE MAME

Foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro