Sari direct la conținut

Alain Delon preferă să-și eutanasieze câinele ca să moară împreună și refuză onoruri la înmormântare

HotNews.ro
Alain Delon preferă să-și eutanasieze câinele ca să moară împreună și refuză onoruri la înmormântare

Actorul francez Alain Delon a declarat la Thé ou café de pe France 2 că nu vrea onoruri funerare cum au primit Charles Aznavour sau Johnny Hallyday, în schimb grija a actorului legată de moarte este să nu își lase câinele singur, preferând să îi moară în brațe cu ajutorul veterinarului.

Alain Delon a vorbit de mai multe ori pe parcursul acestui an despre moartea sa, notează Mediafax. Actorul, în vârstă de 83 de ani se arăta liniștit în ceea ce privește încetarea din viață: un erou trebuie să știe să moară. „O să-mi placă să mor, pentru că e un punct final”, spunea Alain Delon pentru publicația le Monde, în septembrie.

La emisiune, vedeta a adăugat: „Ce știu sigur e că nu o să-mi las câinele singur. Dacă moare înaintea mea, ceea ce sper, nu o să-mi iau altul. Dacă mor înaintea lui, o să-i cer veterinarului să plecăm împreună”.

Delon a revenit și asupra acuzațiilor de violență împotriva fostei sale partenere, Rosalie Van Breemen, formulate de fiul său, Alain-Fabien Delon. „V-ați purtat urât cu femeile?”, l-a întrebat moderatoarea Catherine Ceylac. „Mi s-a întâmplat de multe ori, de câteva ori, sunt sigur că da”, a răspuns actorul.

„O palmă e un lucru macho? Da, am fost macho. Am și primit palme, chiar de la femei”, a explicat Alain Delon.

Alain Delon a jucat în pelicule precum „Rocco şi fraţii săi” (1960), „În plin soare” (1960), „Eclipsa” (1962), „Ghepardul” (1963), „Laleaua neagră” (1964), „Samuraiul” (1967), „Borsalino” (1970), „Notre histoire” (1984), „Pe cuvânt de poliţist” (1985).

Actorul s-a născut pe 8 noiembrie 1935 şi a fost curtat încă de la începuturi de industria hollywoodiană, însă, deşi i s-a oferit şansa de a fi distribuit într-unul dintre filmele lui David O. Selznick, Delon decide să-şi înceapă cariera în Franţa, unde se lansează în 1957, în „Quand la femme s’en mêle”, regizat de Yves Allégret.

În 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la premiile César, pentru rolul principal din „Mr. Klein”, de Joseph Losey, iar interpretarea din „Notre Histoire”, de Bertrand Blier, i-a adus, în 1985, premiul pentru cel mai bun actor. La Festivalul de la Berlin a primit Ursul de Aur onorific în 1995, iar, în 2005, a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de preşedintele francez Jacques Chirac.

Alain Delon are propria linie de accesorii şi parfumuri de lux şi apare pe coperta albumului „The Queen is Dead” al celor de la The Smiths. „Beautiful Killer”, piesa Madonnei de pe albumul „MDNA”, este un tribut adus actorului.

Anul trecut, Alain Delon a venit la Cluj-Napoca, unde a primit premiul de excelenţă la gala Transilvania International Film Festival (TIFF).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro