Sari direct la conținut

Anca Alexandrescu, fosta sefa pe probleme de comunicare in Guvernul Ponta, a fost numita director PR in cadrul KMG Rompetrol

HotNews.ro
Anca Alexandrescu, Foto: AGERPRES
Anca Alexandrescu, Foto: AGERPRES

Anca Alexandrescu, fost consilier de stat pentru Guvernul Ponta, este noul director al departamentului de relatii publice din cadrul KMG Rompetrol, se arata intr-un anunt al companiei transmis miercuri catre angajati, obtinut de HotNews.ro. Anca Alexandrescu a mai lucrat pe postul de consilier de comunicare al fostului premier Adrian Nastase, dar si al fostului primar general al Capitalei Sorin Oprescu. Reamintim ca ambele guverne pe care le-a reprezentat, atat Nastase, cat si Ponta, au ajutat Rompetrol Group sa scape de datoria de 600 de milioane de dolari catre statul roman.

UPDATE KMG International anunta printr-un comunicat ca Anca Alexandrescu a fost numita in functia de Director Comunicare si Relatii Publice pentru toate activitatile si operatiunile desfasurate de Grup in cele 11 tari.

Prima oara a fost in octombrie 2003, cand Guvernul, pe atunci condus de Adrian Nastase, a emis o ordonanta de urgenta 118 privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a datoriilor Rompetrol care se ridicau la circa 660 milioane dolari. Rompetrol Group s-a angajat sa rascumpere obligatiunile pana pe 30 septembrie 2010. Nu si-a respectat obligatiile, iar statul roman a actionat imediat Rompetrol in judecata. Zece ani mai tarziu, Guvernul, de data aceasta condus de Victor Ponta, a decis sa mai favorizeze o data Rompetrol Group, renuntand la litigiile din acest caz, in schimbul unor promisiuni, care nici pana in prezent nu fost duse la indeplinire.

Pentru mai multe amanunte, citeste Cum a renuntat Guvernul, de doua ori, la datoria Rompetrol de 600 de milioane de dolari, in schimbul unor promisiuni

In prezent, DIICOT cerceteaza modul in care a fost emisa ordonata de urgenta din 2003. La inceputul lunii mai, DIICOT a pus sechestru pe rafinaria Petromidia, precum si pe bunurilor mobile si imobile ale KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA si SC Rompetrol Rafinare SA, in vederea recuperarii sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 dolari si 34.941.924 de euro, in dosarul Rompetrol II. Saptamana trecuta, DIICOT a anunat ca inceput urmarirea penala fata de: Tanasescu Nicolae Mihai, Popescu Ioan Dan, Vladescu Teodor Gheorghe Sebastian si Pogea Gheorghe pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional; abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

„In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finantelor Publice, Tanasescu Claudiu Mihai si ministrul Economiei si Comertului, Popescu Ioan Dan si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu, in urma unei intelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson si Nicolcioiu Alexandru, in sensul initierii si promovarii OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003 in cuantum de aproximativ 603.000.000 USD au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice”, sustin procurorii.

Astfel, la data de 24 octombrie 2003, a fost adoptata ordonanta de urgenta, nefiind respectate prevederile legale, un exemplu fiind ca nota de fundamentare a ordonantei a fost prezentata pentru avizare Ministerului Justitiei la data de 27 octombrie 2003, „continutul acesteia fiind insa diferit de continutul notei de fundamentare ce a stat la mapa actului normativ”.

In cazul lui Dan Ioan Popescu, DIICOT precizeaza ca „acesta a continuat sa sprijine grupul infractional organizat initiat de catre Patriciu Dan Costache si dupa incetarea calitatii de ministru depunand marturie in cauza arbitrala a ARB/06/03, pendinte in fata Centrului International de Reglementare a Disputelor Relative la Investitii (ICSID), in favoarea Rompetrol Group, declaratie in care a facut afirmatii neadevarate”.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro