Sari direct la conținut

Copos vrea sa-l indeparteze de pe banca pe Razvan Lucescu

Gazeta Sporturilor

In mediile rapidiste a devenit aproape evident ca George Copos va forta despartirea de Razvan Lucescu. Vineri va avea loc o sedinta a Comitetului Director, unde principalul actionar isi va oficializa intentia. „Vreau sa intaresc Rapidul. Nu sint multumit deloc de jocul echipei, iar vineri veti afla care sint noutatile”, a declarat ieri Copos.

Actionarul rapidist a cerut imediat dupa meciul cu Farul programarea sedintei, semn ca infringerea de la Constanta a cintarit greu. „Nu avem pe ordinea de zi demiterea antrenorului Razvan Lucescu, ci, in cazul in care ies senator, va trebui sa predau conducerea afacerilor mele”, a motivat atunci Copos convocarea Adunarii Generale.

Coincidenta, a doua zi, Ioan Becali paria cu Dinu Gheorghe in studioul Recursului Etapei ca dupa ultima etapa va fi nevoit sa puna alt antrenor, cel mai probabil pe Mircea Rednic. Ca o confirmare a faptului ca procuratorul este bine informat vine si faptul ca, dupa meciul de vineri cu Sportul, bossul de la Ana si-a petrecut seara in compania fratilor Becali si a lui Gica Popescu.

Surse din anturajul lui Copos spun ca actionarul rapidist i-a pus gind rau lui Razvan inca de cind antrenorul l-a dat afara pe Zyiati in ciuda recomandarilor sale, miscare ce i-a diminuat autoritatea asupra Rapidului.

„Din pacate, acestei echipe i-a lipsit si ii lipseste continuitatea” a declarat, dupa meciul cu Sportul, Razvan Lucescu, lasind senzatia ca stie ce i se pregateste. Sesizind ca poate deschide un subiect neplacut, el a revenit: „Ma refer la absentele repetate ale jucatorilor. E greu sa creezi automatisme cind formula de echipa se schimba mereu”.

Revine Rednic

Cel mai probabil George Copos il va aduce in locul lui Razvan pe Mircea Rednic (foto). Si-a exprimat public regretul ca l-a dat afara, iar acum este dispus sa repare greseala. Surse din anturajul Universitatii Craiova sustin ca Rednic ar fi spus unor jucatori adusi de el sa nu-si faca griji pentru viitor, ca ii va lua cu el la Rapid.

Singura surpriza ar putea fi furnizata de o alta varianta oferita de Ioan Becali, redevenit dupa cite se pare sfatuitorul lui Copos.

Cit il costa distractia

In cazul in care Copos il demite pe Razvan Lucescu, este nevoit, conform contractului, sa ii achite tot salariul pentru cei doi ani de contract, adica 120.000 de dolari. Aceasta pentru ca nu se poate afirma in acest moment ca Razvan nu si-a indeplinit obiectivele, Cupa Romaniei sau locurile 1-2. Varianta agreata de Copos ar fi despartirea de comun acord.

„La mine, fie ca e vorba de club sau de orice alta firma din grup, cine nu indeplineste obiectivul e ras”, a spus Copos, fara sa interpreteze faptul ca Lucescu jr. mai are sanse la locurile 1-2.

Galeria nu e de acord

Zvonul demiterii lui Razvan a ajuns si la urechile suporterilor. „Il respectam pe domnul Copos, nu ne-am mai certat de mult cu dinsul, dar acum ii atragem atentia ca greseste. El creeaza toate aceste disensiuni. L-a schimbat pe Rednic, dupa care s-a sfatuit cu el. Acum vorbeste cu Becali.

Pleaca prea mult urechea la cei ce nu vor binele Rapidului”, a spus Gigi „Corsicanu”, liderul fanilor rapidisti. „Iar lui Rednic ii transmitem: ce tie nu-ti place altuia nu-i face. Sa nu aiba soarta lui Hizo, care a antrenat doua zile cind a venit in locul lui”.

REACTII

„Dan Petrescu ne-a jignit”

Jucatorii rapidisti ii replica fostului antrenor, care spusese ca l-au lucrat

„La partida din Banie jucatorii mei nu si-au aparat corect sansele. E clar!”, a declarat in editie de ieri a Gazetei, Dan Petrescu. S-a referit la meciul Universitatea Craiova – Rapid din 14 aprilie 2004, pierdut de giulesteni cu 1-3 in fata echipei antrenate atunci de Mircea Rednic. Dupa finalul intilnirii Petrescu a demisionat.

Rapidistii care au evoluat atunci se declara jigniti de spusele fostului lor tehnician. Vasile Maftei se intreaba de ce Petrescu a spus asta abia acum. „Daca motiveaza ca a luat totul asupra lui ca sa ne protejeze, macar sa fi spus numai intre noi, in cabina.

Normal ca ma simt jignit, cum sa trintim noi meciul? Daca imi aduc aminte, el a gresit atunci, m-a bagat pe mine la mijloc, unde nu jucasem niciodata, pe Perja libero, iar la 0-2 si-a dat seama si a schimbat. De fapt, Dan Petrescu a mai dat in noi si de curind. Cred ca a asteptat motivul sa o faca din nou”.

La rindul sau, Manuel Godfroid, un alt titular la meciul de la Craiova, spune: „Nu ma intereseaza ce spune. Eu am jucat pentru mine si pentru Rapid”. Si Ionut Stancu e mirat: „Nu ma asteptam sa spuna asa ceva. De ce sa fi facut asta? Cel putin eu nu aveam cum, doar el ma adusese la echipa”. George Copos concluzioneaza sec: „Dan vorbeste prostii. E inca un copil”.

„Daca ei se simt jigniti, eu cum sa ma simt pentru ca m-au injurat? Rapid este o pata neagra in cariera mea de antrenor. Incepind de azi acest subiect este inchis pentru mine”

Dan Petrescu

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro