Sari direct la conținut

Basescu si Nastase, stiristi la Guerrilla FM

Cotidianul

Pentru cateva minute, Traian Basescu si Adrian Nastase au fost stiristi la nou-infiintatul post de radio Guerrilla FM. Prezenta candidatilor nu a fost lipsita de reactii. O afirmatie socanta i-a apartinut lui Nastase, care s-a prezentat drept „presedinte al Romaniei“. Referitor la acest fapt, Basescu a precizat scurt, razand: „Daca a zis Nastase asa ceva, inseamna ca are fantezii erotice“.

Primul si-a facut aparitia Adrian Nastase. Dupa un tur al sediului, prim-ministrul si membrii staff-ului sau au raspuns intrebarilor, intr-o conferinta de presa stropita cu ceai si rom cubanez. Din stirile (mondene) pe care urma sa le citeasca in direct, Adrian Nastase si-a permis sa cenzureze ad hoc citeva fraze. Stirile se refereau la rezultatele partiale ale scrutinului.

Printre altele, pasajul pe care premierul l-a omis a fost urmatorul: „Romanii au ales sa nu aleaga pe nimeni. Din fericire pentru Adrian Nastase, Traian Basescu nu a cistigat alegerile prezidentiale din primul tur, asa cum a promis in campania electorala. Potrivit estimarilor INSOMAR, candidatul Aliantei D.A.

la Presedintia Romaniei a obtinut 34,7% dintre voturi, in timp ce candidatul Uniunii PSD+PUR, adica eu, Adrian Nastase, am obtinut doar 43,7%“.

La conferinta de presa, Nastase a incercat sa imite prin discurs umorul lui Ion Iliescu la Balul „Academiei Catavencu“: „In acest peisaj, in care cele mai multe ziare, posturi de radio sint supuse Puterii – «Evenimentul Zilei», Radio Total, «Academia Catavencu», «Romania Libera» -, iata ca in sfirsit apare un post de radio liber, care sa dea expresie gindurilor adevarate ale cetatenilor, fapt ce

arata ca aceste alegeri din Romania aduc un curent nou. Fara indoiala ca toate acestea fac parte dintr-un peisaj nou, in care schelele incep sa cada si ne arata realitatea. (…

) Va asigur ca veti avea in mine un presedinte bun, care sa va vegheze, sa va protejeze de cei care ar vrea sa va impiedice in lupta asta de guerilla“, a adaugat cu ironie Adrian Nastase, care a mai declarat ca nu ar da functia politica pe munca la un post de radio, ci mai degraba pe un loc la catedra universitara.

El a mai participat si la o inregistrare de gingle-uri publicitare pentru Guerilla, care vor fi folosite in viitoarele promo-uri ale postului. La asemenea inregistrari a participat si Traian Basescu, venit cu o ora mai tirziu dupa Nastase.

Abordind tinuta de camuflaj roz a gazdelor, actualul primar al Bucurestiului a citit, la rindu-i, stiri, neomitind anumite ironii la adresa adversarului sau si nu numai: „Iepurasul il ajunge din urma pe Ursulet. Din fericire pentru Traian Basescu, diferenta dintre mine si Adrian Nastase s-a redus la 3 procente, desi eu am promis ca voi cistiga din primul tur“.

O afirmatie socanta i-a apartinut lui Nastase, care s-a prezentat drept „presedinte al Romaniei“. Referitor la acest fapt, Basescu a precizat scurt, rizind: „Daca a zis Nastase asa ceva, inseamna ca are fantezii erotice“. Oricum, candidatul D.A. a precizat ca a facut anumite greseli in aceasta campanie, incepind cu „deschiderea subiectului legat de homosexuali“.

In privinta legalizarii casatoriei intre acestia, Basescu a precizat: „Eu nu am facut o asemenea afirmatie“, adaugind ca „presa a alimentat acest scandal“.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro