Sari direct la conținut

Abramovici investeste in aur

HotNews.ro

Guvernatorul de Ciukotka, Roman Abramovici, s-a decis sa contribuie direct la dezvoltarea economica a regiunii lui. Cotidianul Vedomosti a aflat ca Millhouse Capital, firma care gestioneaza averea miliardarului rus, s-a hotarat sa-si incerce norocul in industria aurifera si a cumparat primul zacamant de aur din Ciukotka.

Aflat la al doilea mandat de guvernator (primul l-a obtinut in 2000, iar in 2005 a fost prelungit cu cinci ani), Abramovici si-a proclamat drept scop suprem „ridicarea nivelului de trai si al bunastarii populatiei districtului”, inclusiv prin exploatarea bogatiilor naturale ale regiunii.

In urma cu cateva luni s-a anuntat ca aici vor apare doua mari puncte industriale pentru extractia de aur, argint, carbuna, gaze naturale si petrol. Imediat, mari companii si-au manifestat interesul de a participa la exploatare – de la grupurile Kinross (Canada) si BHP Billiton (Australia), la Gazprom Neft si Highland Gold.

Iar acum, spre binele regiunii va trudi si compania lui Abramovici – Milhouse Capital. Potrivit unor surse apropiate companiei, citate de Vedomosti, aceasta nu va fi singura afacere a bossului Chelsea din domeniu extractiei.

Top-managerul unei importante companii de prelucrare a aurului a precizat, sub acoperirea anonimatului, ca intr-o prima faza, Abramovici isi va concentra atentia pe cumpararea de zacaminte in Ciukotka, dupa care s-ar putea arata interesat de zacaminte din regiunile vecine – Magadan si Iakutia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro