Sari direct la conținut

Basescu vrea aliante post-electorale numai cu UDMR sau PNTCD

HotNews.ro

Candidatul Aliantei PNL-PD la Presedintie, Traian Basescu, a exclus categoric, marti, in cadrul unei dezbateri organizate de societatea civila, orice colaborare post-electorala cu PRM, chiar cu riscul raminerii in opozitie.

„Avem un punct de vedere foarte ferm: este exclusa orice alianta cu PRM, chiar daca asta ne-ar costa raminerea in continuare in opozitie”, a raspuns Basescu unei intrebari pe aceasta tema formulata de Andrei Oisteanu.

Basescu a adaugat ca Alianta nu crede in posibilitatea unei „solutii politice” alaturi de un partid etichetat drept extremist. In opinia liderului democrat, PRM nu reprezinta o solutie „viabila pentru Romania” in acest moment, motiv pentru care PNL-PD nu se gindeste la o eventuala colaborare cu aceasta formatiune.

„Este greu sa te imaginezi semnind un protocol de alianta cu Corneliu Vadim Tudor”, a completat Basescu.

Potrivit acestuia, variantele luate in calcul de Alianta PNL-PD pentru o eventuala colaborare post-electorala sint UDMR si, probabil, PNTCD.

„Cred ca va fi suficient UDMR, iar daca intra si PNTCD-ul in Parlament, cu atit mai bine, pentru ca va fi un aliat natural”, a mai spus Basescu.

El a respins si o colaborare post-electorala cu PUR, avind in vedere ca grupul parlamentar al acestui partid „se va dezagrega imediat”.

Basescu a amintit ca cel putin patru dintre cei 32 de cadidati propusi de PUR pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR au fost anterior in PD, de unde au plecat dupa ce nu au mai fost propusi pentru un mandat de parlamentar.

„Nu cred in viabilitatea unui astfel de grup parlamentar format din oameni de la diverse partide”, a aratat Basescu, adaugind ca PUR „nu este o structura politica solida”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro