Biroul Politic al PNL a votat impotriva remanierii guvernamentale
„S-a trecut la un vot pentru ca aceasta chestiune sa nu mai genereze comentarii. A fost un vot covarsitor pentru a nu face o remaniere care nu se justifica politic. Cazul Remes creeaza o problema de perceptie, dar asta nu se rezolva prin remanierea guvernului”, este de parere Tariceanu.
Nivelul de nemultumire este in crestere
„Nu am in plan niciun fel de remaniere guvernamentala pentru ca, nu este o chestiune de ambitie, dar cred ca oricare dintre ministrii Cabinetului, chiar daca sunt unii cu un avantaj al tineretii sau cu un dezavantaj poate vor spune altii, au demonstrat ca sunt oameni competenti, oameni dedicati, oameni care muncesc si care au realizari deosebite” – este cea mai recenta declaratie a lui
Tariceanu, care a mai afirmat ca remanierea este apanajul exclusiv al primului ministru.
Potrivit unor surse liberale, la sedinta Biroului Politic, Crin Antonescu sau Norica Nicolai intentionau sa propuna ca fiecare ministru liberal sa ceara un vot de incredere conducerii partidului, iar cei care nu-l obtin sa fie schimbati.
Totodata, mai multi lideri de filiale au cerut apasat o remaniere guvernamentala, pledind pentru ca aceasta sa fie facuta cit mai repede. Potrivit unor surse din interior, parerile sint impartite, alti sefi de organizatii sustinind ca remanierea sa aiba loc doar dupa alegerile europarlamentare.
Tot mai multe voci din PNL au dat in ultimele zile declaratii favorabile unor modificari la nivelul Executivului. Neincrederea in ministrii PNL a fost declansata de cererile de aviz pentru urmarirea penala si au culminat cu scandalul in care a fost implicat Decebal Traian Remes.
Lista neagra a ministrilor care provoaca nemultumiri in PNL
Paul Pacuraru, acuzat de trafic de influenta si suspiciune de luare de mita.
Ministrul muncii a devenit obiect al unui dosar penal la DNA, motiv pentru care s-a cerut comisiei speciale de la Cotroceni urmarirea sa penala, deoarece i-ar fi cerut liderului PNL de Gorj, Ilie Morega, sa intervina pe linga directorii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia pentru ca fiul sau sa obtina contracte pentru propria firma.
Tudor Chiuariu, ministrul Justitiei, acuzat de abuz in serviciu, datorita semnaturii pe care si-a pus-o pe Ordonanta prin care un teren apartinind Postei Romane a fost trecut din proprietatea publica a statului in cea privata, pentru ca ulterior acesta fie vindut unei firme private aflata in zona de interes liberala.
Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei, contestat pentru slaba prestatie, imaginea proasta, lipsa de strategie in modificarea legii invatamintului si gafele care l-au facut celebru.