Sari direct la conținut

Campanie electorala … ca-n filme!

HotNews.ro

Dacă tot a inceput campania, atunci să fie politică peste tot! „Candidatul altora” se lansează in plină campanie electorală. Filmul a fost pe ecranele americane şi in pragul alegerilor din State.

Lupta la preşedinţie trebuia ilustrată pe toate planurile, iar un film cu acest subiect şi o distribuţie de excepţie ar fi trebuit să aducă un profit de neimaginat. Cam asta pare să fi fost reţeta pentru „Candidatul altora” („The Manchurian Candidate”).

Filmul are o distribuţie demnă de luat in seamă: Denzel Washington joacă rolul lui Ben Marco, Meryl Streep este senatoarea Elanor Shaw, iar Liev Schreiber il interpretează pe Raymond Shaw, candidatul la vice-preşedinţie. Producătoarea filmului este chiar Tina Sinatra, fiica lui Frank Sinatra.

Bugetul aproximativ a fost de 80 de milioane de dolari, iar incasările din week-end-ul de lansare din Statele Unite, sub aşteptări: “doar” in jur de 20 de milioane de dolari. Ceea ce inseamnă că nu tot ce are legătură cu politica are automat priză la americani.

„Candidatul altora” spune povestea lui Ben Marco şi a lui Raymond Shaw, care au luptat impreună in războiul din Kuweit, in 1991. Raymond a salvat echipa lui Marco, a fost decorat, dar… totul pare prea frumos pentru ca lucrurile să se fi intamplat chiar aşa. El are tot felul de bănuieli confirmate de un soldat care a participat la acele operaţiuni militare.

Neconcordanţele se referă chiar la actele de eroism ale lui Shaw, iar aceste „descoperiri” au loc tocmai cand Raymond Shaw s-a implicat in politică. Marco este urmărit şi, peste un timp, işi dă seama că temerile lui erau intr-adevăr intemeiate, că acolo, in războiul din Kuweit, s-a intamplat ceva ciudat.

Observă că are un cip implantat in corp, insă nu reuşeşte să afle ce informaţii conţine inainte ca acesta să intre in posesia lui Shaw. De acum inainte, lucrurile se vor complica din ce in ce mai mult. Ca in politică!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro