Sari direct la conținut

Cine se teme de imobiliare?

Mersul Trendurilor

Multi, cu siguranta, mai ales recent, in Statele Unite. Dar nu majoritatea. Unul dintre cei care nu se tem ar putea fi Warren Buffett.

In timpul sesiunii de vineri, 13 iulie au aparut zvonuri in piata cum ca Warren Buffett, prin a sa companie Berkshire Hathaway, ar intentiona sa cumpere Hovnanian Enterprises, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Statele Unite.

Actiunile Hovnanian au crescut 11,96% la 18,53 dolari si au indus cresteri in intreg sectorul: Standard Pacific a inchis +4,56% la 18,34 dolari, Lennar Corp. +3,59% la 36,40 dolari, iar KB Home +3,43% la 37,43 dolari.

“Semne bune vara are”, ca sa zic asa, mai ales ca dupa recentele cresteri ale burselor americane, iata ca vine acum un semnal, desi neconfirmat, ca una dintre cele mai mari temeri ale perioadei recente, problemele cu care se confrunta sectorul imobiliar, ar putea sa se apropie de final.

De ce? Pentru ca Warren Buffett, unul dintre cei mai respectati investitori din toate timpurile, si-a castigat faima prin faptul ca a ales companii al caror pret de piata era subevaluat fata de valoarea lor intrinseca. Daca Warren Buffett a ales sa investeasca in sectorul imobiliar, ar putea inseamna ca declinul acestuia nu va mai dura mult.

Caz in care temerile din piata se vor risipi si vom asista la o vara in care bursele vor creste in continuare. Sigur, nu exista o garantie, e posibil ca zvonul sa nu se confirme. Dar este, cel putin pentru moment, un semnal pozitiv.

Privind prin prisma asta, refac intrebarea din titlu: “Se mai teme cineva de imobiliare?”

dezbate pe blogul lui Moldovan

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro