Sari direct la conținut

Cum merg vânzările de ceasuri inteligente și ce așteptări sunt pentru anii ce vin

HotNews.ro
Top 5 vanzari de smartwatch-uri, Foto: IDC
Top 5 vanzari de smartwatch-uri, Foto: IDC

​Vânzările de smartwatch-uri vor atinge în acest an 66,5 milioane de unități și ar putea trece în 2023 de 100 de milioane, arată datele IDC. Per total, vânzările totale de dispozitive purtabile, incluzând aici și brățările de fitness și ceasurile mai simple, vor trece de 150 de milioane anul acesta și se vor apropia de 200 de milioane în 2020.

Trimestrul trecut s-au vânduit 34,2 milioane de dispozitive wearables, primul loc fiind ocupat de Xiaomi, cu 5,9 milioane. Apple este pe doi, având cele mai mari prețuri medii pe unitate – 449 dolari. Huawei, Fitbit și Samsung completează top cinci, creșterile fiind cele mai mari la Huawei și Samsung, peste 100%. La Apple vânzările au crescut cu 7%, iar la Xiaomi, cu 42%.

A contat mult și faptul că au apărut modele low-cost care au generat volume mari, dar vânzările au crescut și fiindcă a devenit tot mai interesantă categoria de plăți făcute cu ceasul și a crescut numărul celor care fac aceste plăți, dar și numărul comercianților care le acceptă.

Estimările IDC spun că vânzările totale de dispozitive purtabile vor crește de la 152 de milioane anul acesta, la 194 milioane peste patru ani.

Cele mai ieftine brățări smart costă sub 150 de lei, iar ceasurile inteligente premium costă peste 1.200 de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro