Sari direct la conținut

Directorul DSP Brăila despre cazul tinerei care a murit la o lună după ce a născut: Inspectorii sunt pe teren şi verifică întreg parcursul pacientei

HotNews.ro
Spital din Romania, Foto: Hotnews
Spital din Romania, Foto: Hotnews

​Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Brăila sunt pe teren şi verifică întreg parcursul pe care l-a avut, de la externarea din spital şi până la deces, tânăra de 19 ani care a murit la o lună după ce a născut la Spitalul Județean din Brăila, a declarat vineri directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

„Inspectorii sunt deja pe teren şi verifică întreg parcursul pacientei. Procedura de verificare ar trebui să se încheie în cursul zilei de astăzi, nu foarte târziu. Eu voi trimite Corpului de Control al Ministerului rezultatul verificării în acest caz”, a afirmat Gabriel Ciochină, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a solicitat, vineri, reprezentanţilor DSP Brăila să demareze de urgenţă o acţiune de control la Spitalul Judeţean în cazul tinerei de 19 ani care a decedat la o lună după ce a născut.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, echipa de control va verifica respectarea calităţii actului medical pentru pacient, a protocoalelor şi a circuitului pacientului, condiţiile igienico-sanitare, conform competenţelor, iar concluziile acţiunii de control vor fi făcute publice.

Ana-Maria Păduraru, de 19 ani, a murit la Brăila la o lună după ce a născut, din cauză că i-a rămas un rest de placentă în organism, potrivit raportului IML, în acest caz fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce IPJ Brăila s-a autosesizat.

Mama tinerei decedate a declarat că săptămâna trecută, la o lună de la naştere, fata a acuzat dureri şi a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul nr. 3, unde i s-a pus diagnosticul de discopatie lombară, a primit tratament antiinflamator şi a fost trimisă acasă. A doua zi, starea tinerei s-a agravat, motiv pentru care a fost transportată cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i s-a pus diagnosticul de meningită.

Primele date ale necropsiei arată că un rest de placentă de aproximativ 2 centimetri pătraţi, uitat în organism în momentul naşterii, ar fi declanşat septicemia, dar o concluzie finală va putea fi trasă după ce vor fi gata toate rezultatele probelor prelevate de către medicii legişti.

Câteva zeci de persoane, rude, prieteni şi cunoscuţi s-au adunat joi seară – zi în care tânăra mamă a fost îngropată – în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde au aprins mai multe lumânări şi au protestat cerând demisia managerului unităţii medicale, având în vedere că, în decurs de 24 de ore, tinerei mămici i-au fost puse două diagnostice greşite: discopatie lombară şi meningită.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro