Sari direct la conținut

Festival de scurt-metraje

HotNews.ro

Peste 150 de pelicule de gen se vor bate, intre 19 şi 29 noiembrie, in cadrul festivalul de scurt-metraje “Unde e iubirea?”. Premiul cel mare este destul de mare.

“Cel mai bun film” va aduce producătorilor săi posibilitatea de a-şi mai pune imaginaţia incă o dată la incercare. Premiul la această categorie constă in peliculă in valoare de 3.500 de euro, prima condiţie pentru a porni lucrul din nou.

Interesant este că publicul poate avea un cuvant greu de spus in stabilirea caţtigătorului la această categorie, printr-un SMS cu nota meritată de o producţie sau alta.

Dacă este să glumim puţin, putem spune că ceea ce contează intr-adevăr in iubire este durabilitatea, motiv pentru care proiecţiile se vor intinde pe durata a şapte ore, intre 11 şi 6 după-amiaza, in fiecare zi. Mai mult, pentru că, spun unii, in dragoste nici banii nu contează, intrarea va fi, in toate zilele de festival, gratuită.

Scopul aceste manifestări este, insă, unul cat se poate de pragmatic: atragerea investitorilor, prin finanţare privată, singura speranţă pentru filmul romanesc in general.

Ce putem vedea, totuşi, la acest festival? Păi, peste 150 de filme, despre care Irina-Margareta Nistor a declarat că sunt “neaşteptat de bune, pentru o primă ediţie”. Cunoscuta cinefilă este, alături de tanărul regizor Constantin Popescu, cea care a selectat finalistele.

Alţi regizori, mai tineri sau mai “bătrani”, s-au implicat şi ei in organizarea evenimentului: Dan Badea, Vivi Drăgan Vasile, Cătălin Saizescu şi Stere Gulea.

Producţiile străine sunt şi ele puternic reprezentate, pentru mai multă greutate urmand a fi susţinute de cateva prezenţe de “aur”, pentru cinefilii adevăraţi. Ornella Mutti, Rutger Hauer şi Harvey Keitel vor călca pe pămant romanesc, cu această ocazie.

in plus, cinci dintre ţările străine, cu un număr mare de producţii inscrise in festival, vor avea cate o zi dedicată. in orice caz, cei care, din diverse motive, nu pot ajunge să vizioneze peliculele “alese” au ocazia să-şi ia revanşa noaptea, intre 23.00 şi 6 dimineaţa, in zilele de 19, 20 şi 21 noiembrie.

in plus, festivalul va fi parţial televizat, de Prima TV.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro