Sari direct la conținut

Fitbit primește autorizație de folosire a aplicației EKG în Europa și Statele Unite. România este una dintre primele țări unde această funcționalitate va fi disponibilă

HotNews.ro
Fitbit Sense, Foto: Fitbit
Fitbit Sense, Foto: Fitbit

Compania americană Fitibt anunță că a fost aprobată folosirea aplicației sale Fitbit EKG în Statele Unite și Europa, Electrocardiograma (EKG sau ECG) analizează variațiile ritmului cardiac pentru a detecta fibrilația atrială (FibA). Utilizatorii români ce dețin ceasul inteligent Fitbit Sense vor putea folosi aplicația Fitbit EKG începând cu luna octombrie a acestui an.

De asemenea, funcția EKG mai este disponibilă și în țările: Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Austria, Luxemburg, Olanda, Suedie, Elveția, Cehia, Polonia, Belgia, Portugalia, Irlanda, Italia, Spania, Franța, Hong Kong și India.

Fibrilația atrială (FibA), adică un ritm cardiac neregulat care crește riscul complicațiilor grave precum accidentul vascular cerebral, poate fi deosebit de greu de detectat, deoarece unele episoade ale bolii nu prezintă niciun simptom. Unele studii arată că până la 25% dintre cei ce suferă de fibrilație atrială află de prezența bolii doar în momentul în care au un accident vascular cerebral.

Ca parte a procesului de aprobare a aplicației EKG de către agențiile de reglementare, Fitbit a efectuat un amplu studiu clinic în mai multe regiuni din Statele Unite. Studiul a evaluat capacitatea algoritmului Fitbit de a distinge fibriliația atrială (FibA) de ritmul sinusal normal și de a genera o electrocardiogramă ce oferă înregistrarea ritmului cardiac electric. Măsurătorile înregistrate în timpul studiului au depășit metricii stabiliți inițial. Astfel, aplicația Fitbit EKG a detectat până la 98,7% din cazurile FibA (sensibilitate) și a identificat în procent 100% corect participanții cu un ritm sinusal normal (specificitate).

Noua aplicație EKG de pe ceasul inteligent Fitbit Sense analizează ritmul cardiac pentru detectarea fibrilației atriale (FibA). Electrocardiograma cercetează dacă ritmul cardiac la nivelul atriilor și ventriculilor este constant, iar utilizatorii își pot verifica ritmul cardiac ori de câte ori doresc, inclusiv atunci când observă simptome cardiace neobișnuite.

Fitbit Sense este primul dispozitiv al companiei compatibil cu o aplicație EKG care le permite utilizatorilor să verifice dacă prezintă o neregularitate a ritmului cardiac, detectând fibriliația atrială (FibA). Pentru a citi ritmul cardiac, utilizatorii trebuie să stea nemișcați timp de 30 de secunde și să țină degetele pe inelul din oțel inoxidabil al ceasului Fitbit Sense.

Fitbit Sense se poate pre-comanda la prețul de 1.649 RON, în două opțiuni de culori – carbon/graphite stainless steel și lunar white/soft gold stainless steel.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro