Sari direct la conținut

Frații Tate, puși în libertate. Curtea de Apel a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar

HotNews.ro
Andrew Tate, Foto: Alexandru Dobre / AP / Profimedia
Andrew Tate, Foto: Alexandru Dobre / AP / Profimedia

​​Frații Andrew și Tristan Tate scapă de arestul la domiciliu. Curtea de Apel București a admis contestația celor doi și a decis înlocuirea măsurii cu controlul judiciar.

Aceeași măsură a fost dispusă și în cazul inculpaților Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuel. Decizia este definitivă.

Pe 20 iunie, frații Andrew și Tristan Tate și cele două femei au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

De asemenea, procurorii au cerut confiscarea mai multor bunuri mobile şi imobile, printre care 15 terenuri și clădiri, 15 mașini de lux, 14 ceasuri de lux, precum și obligarea inculpaților la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 300.000 lei.

DIICOT a precizat că grupul infracțional s-ar fi constituit la începutul anului 2021, scopul fiind traficarea de persoane pe teritoriul României, dar şi al altor țări.

„Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii străini, prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de materiale având un astfel de caracter. Cele 7 persoane vătămate identificate pe parcursul urmăririi penale au fost supuse la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor”, potrivit comunicatului DIICOT.

Dintre cele 7 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat, trei s-au constituit parte civilă în procesul penal.

Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă de unul dintre inculpați, prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihice, să întrețină în mod repetat relații sexuale (două acte materiale), mai arată DIICOT.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro