Sari direct la conținut

Grindeanu, după desecretizarea documentelor din CSAT: „Lucruri grave. Instituţiile statului sunt obligate să vadă cine este vinovat”

HotNews.ro
Sorin Grindeanu, Foto: AGERPRES
Sorin Grindeanu, Foto: AGERPRES

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat joi că a citit o parte din documentele desecretizate de CSAT pe tema campaniei lui Călin Georgescu, afirmând că instituţiile statului sunt obligate să găsească vinovaţii.

Grindeanu a fost întrebat, joi, prezent pe șantierul Autostrăzii Bucureștiului A0, despre documentele desecretizate de CSAT şi cum crede că s-a ajuns în această situaţie.

„Eu nu aş vrea să caut astăzi vinovaţi. Eu am citit parte din ceea s-a desecretizat, mie mi se par lucruri grave. Mi se pare că instituţiile statului trebuie să vadă cine e vinovat, sunt obligate să vadă şi să găsească vinovaţii, dar mai sunt obligate la ceva. Să încerce să evite ca pe viitor să se mai întâmple vreodată în România chestiuni de acest tip”, a răspuns ministrul transporturilor.

„Dacă ne facem că nu vedem şi trecem mai departe, nu am învăţat nimic”, a mai spus Grindeanu.

„Deci, pe de o parte, cei care sunt vinovaţi trebuie să plătească şi, pe de altă parte, instituţiile statului trebuie să găsească soluţii pentru a se evita situaţii similare în viitor”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

La rândul său, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a afirmat miercuri seară că este obligatorie activarea elementelor legale pentru a analiza modul în care a fost desfășurată campania lui Călin Georgescu.

Klaus Iohannis a declasificat informațiile prezentate de SRI, SIE, STS și Ministerul Afacerilor Interne în ședința din CSAT, din 28 noiembrie. Serviciul Român de Informații vorbește, într-unul dintre documentele declasificate, despre o operațiune pregătită din timp, în favoarea lui Călin Georgescu și care are „modul de operare al unui actor statal”.

De asemenea, SRI avansează sume de bani, 1 milion de euro, care au fost mobilizate, dintre care 381.000 de dolari au fost plătiți către TikTok, bani recunoscuți de către firma din China.

INTERVIURILE HotNews.ro