Sari direct la conținut

Iliescu si Hrebenciuc au semnat textul motiunii PSD

HotNews.ro

Dupa sedinta de miercuri al Comitetului Executiv al PSD, senatorii si deputatii au dat, rand pe rand, cu subsemnatul pe textul motiunii, astfel incat pana vineri s-au adunat aproximativ o suta de semnaturi. Printre semnatari se numara atat liderul grupului de la Camera, Viorel Hrebenciuc, cat si liderul senatorilor, Ion Iliescu. Acesta din urma a fost, pana acum, unul dintre adversarii motiunii.

Semnatura lui Iliescu pe motiunea de cenzura poate fi motivata de faptul ca forul de conducere al PSD a amenintat cu excluderea celor care nu colaboreaza.

Pana in prezent s-au inregistrat aproximativ o suta de semnaturi ale parlamentarilor PSD, din totalul de 146. Primii care au semnat textul sunt chiar senatorii care s-au opus demersului initiat de Mircea Geoana, si anume Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu, Serban Nicolae si Sorin Oprescu.

Semnatura lui Iliescu pe motiunea de cenzura poate fi motivata de faptul ca forul de conducere al PSD a amenintat cu excluderea celor care nu colaboreaza. La sedinta de miercuri a Comitetului Executiv al PSD li s-a aminitit parlamentarilor ca cei care nu semneaza sau nu voteaza motiunea vor fi exclusi din partid.

De asemenea, secretarul general al PSD, Titus Corlatean a declarat in repetate randuri ca pentru a evita suspiciunile toti parlamentarii PSD isi vor exercita votul la vedere.

“Vreau sa va confirm ca am semnat motiunea, ca si domnul Iliescu. Din punctul de vedere al PSD, cred ca ea are toate sansele sa treaca“, a declarat senatorul PSD, Nicolae Vacaroiu pentru Hotnews.ro

Conform unor surse social-democrate, la deputati, Adrian Nastase si Miron Mitrea nu au semnat pana in prezent textul; in schimb, facut-o liderul grupului, Viorel Hrebenciuc.

Parlamentarii PSD mai au timp si in prima zi de lucru a saptamani, mai exact luni 24 noiembrie, sa semneze textul motiunii de cenzura.

Conform regulamentului Parlamentului, o motiune de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii.

Astfel, din cei 469 de parlamentari, trebuie sa-si inregistreze semnatura pe motiune 118 pentru ca documentul sa poata validat de catre Birourile Permanente ale Parlamentului.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro