Sari direct la conținut

Indi Gregory, micuța grav bolnavă din Marea Britanie, căreia Italia îi acordase cetățenie pentru a-i prelungi viața, a fost deconectată de la aparate împotriva voinței părinților

HotNews.ro
bebelus spital , Foto: Nenov Brothers Photography / Alamy / Alamy / Profimedia
bebelus spital , Foto: Nenov Brothers Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Medicii au deconectat-o de la aparate pe Indi Gregory, fetița de opt luni din Marea Britanie care suferă de o boală incurabilă și aflată în centrul unei bătălii de luni de zile dintre părinții ei și îngrijitorii ei, a anunțat duminică grupul Christian Concern, care a sprijinit cuplul, relatează AFP.

Îngrijirea fetiței, în vârstă de 8 luni, „a fost întreruptă în urma deciziei Curții de Apel de vineri”, a indicat grupul creștin într-un comunicat de presă.

Părinții micuței Indi Gregory, care suferă de o boală mitocrondrială incurabilă, au dus luni de zile o luptă împotriva medicilor britanici, care recomandau întreruperea îngrijirii care le-ar fi menținut copilul în viață.

Medicii de la spitalul din Nottingham, unde era tratat copilul, au susținut că tratamentul suplimentar a fost inutil și dureros.

Vineri, în cadrul unei audieri, instanța a decis ca încetarea îngrijirii să aibă loc într-o unitate medicală, și nu la domiciliul părinților așa cum au dorit ei.

„Indi a fost transferată de la spital cu o ambulanță cu o escortă de securitate” la un „centru de îngrijiri paliatice”, potrivit Christian Concern, care adaugă că „a încetat să mai respire aseară, apoi a început (respiră) din nou”.

Italia a intervenit în cazul lui Indi Gregory

Cazul a luat o turnură diplomatică cu intervenția directă a premierului italian Giorgia Meloni – al cărui partid de extremă dreaptă promovează valorile tradiționale catolice ale familiei – și care a acordat în ultimul moment cetățenia italiană bebelușului.

Dar miercuri, un judecător de la Înalta Curte engleză a decis că intervenția Romei nu schimbă cu nimic deciziile.

Nu există tratament pentru bolile mitocondriale, care sunt genetice și împiedică celulele organismului să producă energie.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, al cărui spital s-a oferit să continue să trateze copilul, a indicat că Papa Francisc a susține „familia micuței Indi Gregory (…) și s-a rugat pentru ei și pentru ea”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro