Sari direct la conținut

Italienii se tem tot mai mult de imigrantii romani

HotNews.ro

Romanii, polonezii si rusii sunt cei mai de temut imigranti pentru italieni. Asa arata un sondaj de opinie citat de agentia Ansa si care urmeaza sa apara in publicatia de analiza politica Limes. Desi teama italienilor fata de imigranti este in crestere, tot mai multi dintre acestia declara ca au un prieten imigrant (36%).

35,7% dintre respondenti spun ca si-au facut prieteni imigranti la serviciu, 32,8% declara ca la scoala copii lor au prieteni imigranti ( fata de 19,2% in 2003) si 27,4% au vecini imigranti (fata de 23% in 2003).

Totusi, 34,6% dintre italieni considera ca imigrantii sunt un pericol pentru cultura tarii lor si pentru identitatea religioasa (fata de 26,6% in 2005) si 34% spun ca sunt o amenitare pentru locurile lor de munca.

Totusi majoritatea italienilor aproba ideea ca imigrantii sa aiba drept de vot in politica si 74% dintre cei chestionati au spus ca imigrantii au dreptul sa ocupe functii in administratia locala.

Curios este ca, la cateva luni dupa atentatele din 11 septembrie 2001, circa 53% dintre italieni raspundeau ca se tem mai mult de imigrantii din Europa de Est, fata de 32,7% care recunosteau ca sunt speriati de arabi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro