Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 969: Nou atac rusesc de amploare cu rachete și drone / „O țintă de mici dimensiuni” a trecut prin spațiul aerian românesc / Nou schimb de prizonieri, intermediat de Emiratele Arabe Unite

HotNews.ro
LIVE Război în Ucraina, ziua 969: Nou atac rusesc de amploare cu rachete și drone / „O țintă de mici dimensiuni” a trecut prin spațiul aerian românesc / Nou schimb de prizonieri, intermediat de Emiratele Arabe Unite
Soldați ruși cu un mortier autopropulsat în Ucraina: Russian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Rusia a desfășurat peste noapte un nou atac de amploare cu drone și rachete, potrivit forțelor aeriene ucrainene, care au transmis mai multe alerte privind drone, rachete de croazieră și activitatea aviației tactice ruse, fiind vizate mai multe regiuni ucrainene, inclusiv regiunile sudice Nikolaev și Odesa. „O țintă aeriană de mici dimensiuni” a ajuns și în spațiul aerian românesc, potrivit MApN, care a adăugat că aceasta a intrat pe teritoriul național până la o adâncime de 19 kilometri.

Evenimentele de vineri, ziua 969 a războiului din Ucraina, LIVE:

Kremlinul salută deschiderea cancelarului german Olaf Scholz pentru discuții cu președintele rus Vladimir Putin, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, citat de agenția de presă TASS.

Cu toate acestea, a spus Peskov, Moscova nu a primit încă nicio propunere pentru astfel de discuții din partea Germaniei sau a oricărei alte țări occidentale.

Estimarea ucraineană a pierderilor rusești de ieri: 1380 soldați, 8 tancuri, 19 alte blindate de luptă, 15 tunuri, 38 diferite vehicule și 25 echipamente speciale.

O rachetă rusească a lovit un cartier rezidențial din portul ucrainean Odesa de la Marea Neagră azi-noapte, declanșând un incendiu, dar fără a provoca victime, potrivit autorităților locale.

Canalul oficial Telegram al orașului a anunțat că o clădire cu trei etaje și alte 10 case private au suferit pagube. Serviciile de urgență au intervenit la fața locului.

Alertă aeriană declanșată azi-noapte după ce „o țintă aeriană de mici dimensiuni” a intrat în zona Gura Portiței / Patru avioane de luptă au fost ridicate.

Radarele de supraveghere aeriană au urmărit în permanență traseul țintei, care a evoluat către localitatea Cogealac, jud. Constanța, adâncimea maximă de pătrundere pe teritoriul național fiind de 19 km. Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu aceasta în niciun punct de pe traseul de evoluție.

Nou schimb de prizonieri, intermediat de Emiratele Arabe Unite

Rusia şi Ucraina au efectuat un nou schimb de prizonieri, în cadrul unui acord intermediat de Emiratele Arabe Unite.

Rusia şi Ucraina au efectuat, vineri, un nou schimb de prizonieri de război, fiecare parte aducând acasă 95 de prizonieri în cadrul unui acord în care Emiratele Arabe Unite au acţionat ca mediator.

Biden şi principalii aliaţi europeni spun că vor sprijini Ucraina să obţină o „pace justă şi durabilă”.

Preşedintele american Joe Biden, omologul său francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul britanic Keir Starmer s-au angajat să „continue să sprijine Ucraina în eforturile sale de a asigura o pace justă şi durabilă, bazată pe dreptul internaţional, inclusiv pe Carta Naţiunilor Unite, şi pe respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale”, într-un comunicat difuzat la Berlin, unde cei patru lideri s-au întâlnit cu ocazia unei vizite a lui Joe Biden.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Informațiile de vineri, ziua 968 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro


INTERVIURILE HotNews.ro