Sari direct la conținut

Ludovic Orban, despre valiza Tel Drum: Dacă ea există, atunci trebuie să ajungă la dispoziția DNA

HotNews.ro
Ludovic Orban, despre valiza Tel Drum: Dacă ea există, atunci trebuie să ajungă la dispoziția DNA

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică seară pentru Mediafax că, în cazul în care valiza cu documente Tel Drum există, atunci ea trebuie să fie pusă la dispoziția DNA, deoarece este un dosar constituit la Direcția Națională Anticorupție.

„Dacă există o astfel de valiză , atunci ea trebuie să ajungă la dispoziția DNA, pentru că există un dosar constituit în ancheta Tel Drum și orice informație relevantă privind ancheta Tel Drum ar trebui să fie pusă la dispoziția DNA”, a afirmat Ludovic Orban pentru Mediafax.

Rise Project a intrat în posesia unor documente pe care DNA nu le-a găsit la perchezițiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman. Potrivit datelor furnizate până acum de Rise Project, ”o valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ”.

Valiza conține un hard negru cu 63 GB de conținut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu, În valiză mai există o tabletă din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș și peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie.

Dosarul Tel Drum a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene. Procurorii spun că cei care făceau parte din grup ar fi conceput activitate acestuia în etape, în funcţie de zonele, firmele şi influenţa pe care le aveau. Primul pas, în viziunea DNA, ar fi fost privatizarea Tel Drum şi transferarea din proprietatea CJ Teleorman „în sfera de influenţă şi control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse”.

Liviu Dragnea a fost pus, oficial, sub urmărire penală de DNA în 13 noiembrie 2107, fiind cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false pentru obţinerea frauduloasă de fonduri europene, dar şi de abuz în serviciu în legătură cu favorizarea firmei Tel Drum în privinţa acordării de contract.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro